Bakbijbel

Vier centrale thema’s: chocolade, vruchten, koekjes en brood, daaruit bestaat het boek De Bakbijbel van Linda Collister. In 2006 lag het al eens in de winkels, en nu was het tijd voor de tweede druk. En daarmee kunnen de baksters en bakkers van Nederland weer hun lol op. Want het is echt een lekker boekje voor diegenen die wat verder willen gaan dan een gewone muffin of appeltaart (al zijn die ook erg lekker natuurlijk).

In de bakbijbel staan veel net-even-iets-anders-recepten en daar zijn wij van koken.blog.nl dol op!

Ik zal je wat voorbeelden geven: Torta di ricotta met stukjes chocolade, Espresso-walnootkoekjes, Macademia-kruimelkoekjes met witte chocolade, de Zachte noten-chocoladecake (glutenvrij), Kardemonblokjes met sour cream, een Saffraanvlecht of Chilipeperbrood. Nog niet overtuigd? Lees dan verder.

4 delen
De recepten in het boek zijn in vier hoofdstukken ingedeeld: chocolade, zoete vlaaien & taarten, koekjes, biscuit & biscotti en geurig brood. Elk van deze hoofdstukken wordt ingeleid met informatie over de te gebruiken ingredienten of tips voor de beste techniek. En daarna volgen de recepten die op hun beurt ook weer groepsgewijs bijeengezet zijn.

De recepten
Voorproefjes van wat je in de Bakbijbel voor soort recepten tegen zult kunnen komen heb ik al gegeven. Maar er staan natuurlijk ook gewone klassiekers in. Al dan niet met een ‘twist’. Het mooie van dit boek vind ik de uitgebreide receptbeschrijvingen. Iedere bereidingswijze is zeer uitgebreid neergeschreven, zodat het niet mis zou moeten kunnen gaan. Handig zijn ook tips om je baksels te bewaren, op welke wijze en hoe lang maximaal.

En daarmee wordt het ook een boek voor beginnelingen die op zoek zijn naar leuke en gevarieerde recepten voor patisserie.  

BakbijbelUit: Bakbijbel – Linda Collister – Tirion – isbn 9789043907842  

Koop dit boek bij BOL.com

———————————————————————————————————

Lees ook:Recept Zachte noten-chocoladecake
Lees ook:Het boek voor de Chocoholic
Lees ook:Rutger bakt feestelijk
Lees ook:Home made koken met Tana Ramsay
Lees ook:Chocoweb [lekker adresje]

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>