Recept Zomerse muffins

Wat is dat toch met muffins? Ineens waren ze er! Tenminste, zo ervaarde ik het. Het is inmiddels al weer jaren geleden dat ik me erover verwonderde, en misschien wel daardoor duurde het nog best een tijd voordat ik het waagde om ze zelf te bakken. En wat bleek: het is reuze eenvoudig! En als je eenmaal de basis weet, kan je daar makkelijk op varieren door andere ingredienten te gebruiken.

En dat is ook precies wat er in het boekje Mufffins gebeurd. Het geeft veel verschillende recepten voor muffins. Met wortel, met chocolade, met banaan, of pompoen, en kersen, en peer en mango, en zelfs thee! En tips: om niet te lang te roeren en ze gelijk in de (voorverwarmde!) oven te schuiven als het beslag klaar is. En recepten voor een veganistische en een glutenvrije muffin in. Maar mij leek deze Muffins met rabarber en aardbei het allerlekkerste.

MUFFINS MET RABARBER EN AARDBEI
Laat je niet afschikken door de lange ingredientenlijst, de werkwijze is simpel

Ingredienten:
Droge ingredienten
* 320 gr bloem
* 3 tl bakpoeder
* 150 suiker
Vloeibare ingredienten
* 265 ml creme fraiche
* 65 ml zonnebloemolie
* 3 eieren
* 1 tl vanille-extract
* 175 gr aardbeien
* 75 gr rabarber
Voor de kruimelgarnering
* 4 tl zachte boter
* 2 el bloem
* 4 el basterdsuiker
* 1/2 tl kaneel

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Maak de kruimelgarnering door de ingredienten hiervoor met je handen of een vork door elkaar te mengen.
Meng alle droge ingredienten door elkaar.
Voeg daaraan de stukjes aarbeien en rabarber toe.
Roer de resterende vloeibare ingredienten door elkaar.
Voeg dan beide mengsels bij elkaar, maar roer niet te veel.
Vul de muffinvormpjes voor 3/4 met het beslag en strooi er wat van de kruimelgarnering overheen.
Bak de muffins in 15 a 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
Controleer de gaarheid door een sateprikker in de muffins te steken. Als deze er schoon uitkomt, zijn ze gaar.

MuffinsMuffins – Marc Grossman – Becht – isbn 9789023012498

KJoop dit boek bij BOL.com

———————————————————————————————————-

Lees ook:Recept rabarber-walnotentaart
Lees ook:Recept: Aspergemuffins
Lees ook:Recept van de Toetjesclub
Lees ook:Recept: Nieuwjaars-tulband
Lees ook:Recept Clafoutis van rood fruit

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Zomerse muffins

  1. Pingback: Bakbijbel | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>