Recept Zachte noten-chocoladecake

“Chocolade is goddelijk” en direct na deze uitspraak volgen na wat tips een hele rits aan lekkere taarten, koekjes, cakejes en toetjes met chocolade. En hoe kan je daarna nog verder gaan met een boek? Door dan recepten te geven met fruit, koekjes van over de hele wereld en allerlei tips om zelf het heerlijkste brood te bakken.

Ik ben er nog niet uit wat ik nu precies het lekkerste hoofdstuk vindt, maar uit de nieuwe Bakbijbel van Linda Collister wil ik je wel alvast desze Zachte noten-chocoladecake laten voorproeven.  

ZACHTE NOTEN-CHOCOLADECAKE
Zonder bloem, dus glutenvrij!

Ingredienten:
* 350 gr pure chocolade
* 175 gr boter
* 55 gr cacaopoeder
* 5 grote eieren
* 1 el vanille-essence
* 250 gr fijne suiker
* 100 gr gemengde noten (liefst ongezouten!)
* poedersuiker om mee te bestuiven

Bereidingswijze:
Hak de cholade in kleine stukjes en doe ze in een schaal met blokjes boter.
Zet deze schaal boven een pan met kokend water, en zorg ervoor dat de schaal het water niet raakt.
Laat onder voortdurend roeren smelten tot je een glad mengsel krijgt.
Zeef de cacao en roer deze door het mengsel. Haal de schaal van de pan met water af en laat afkoelen.
Mix intussen de eieren, vanille-essence en de suiker schuimig.
Zet nu deze schaal op de pan met kokend water en blijf kloppen tot het mengsel bleek en dik is. Het moet als een lint van de garde lopen.
Haal de schaal van de warmtebron en klop nog even door zodat het mengsel afkoelt.
Hak intussen de noten.
Spatel voorzichtig het chocolademengsel door het eierschuim, en zorg dat dit mengsel nog luchtig is.
Spatel ook de gehakte noten erdoor.
Schep het in een ingevette springvorm en bak de cake af in een voorverwarmde oven van 180 graden in ca 35 minuten. Of tot de cake nog stevig aanvoelt, maar van binnen nog vochtig is.
Laat in de vorm afkoelen en bestuif de cake voor het serveren met cacao en poedersuiker.

BakbijbelUit: Bakbijbel – Linda Collister – Tirion – isbn 9789043907842  

Koop dit boek bij BOL.com

———————————————————————————————————

Lees ook:Recept voor een ter ziele gegaan culiblad
Lees ook:Bakbijbel
Lees ook:Recept: chocomousse
Lees ook:Recept Chocoladecake met in desertwijn gepocheerde perziken en pruimen
Lees ook:Recept Geroosterde noten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>