Home made koken met Tana Ramsay

Ze is al net zo’n snelschrijver als haar man Gordon Ramsay. Met Home made is dit al weer het derde boek dat Tana Ramsay uitbrengt. Die eerdere twee boeken kende ik niet, dus was ik wel nieuwsgierig naar wat deze ‘vrouw van’ zoal bij elkaar kookt.

De ondertitel Lekker eten aan de keukentafel belooft in elk geval veel goeds.   

 Home made
De titel van het boek, Home made, verwijst naar het feit dat Tana Ramsay thuis als de plek ziet waar je je met je gezin kunt terugtrekken van de buitenwereld. En daar horen nostalgische gevoelens en bovenal zelfgemaakte gerechten bij. Achtereenvolgens komen de hoofdstukken soepen, kip&eend, rundvlees, vis&zeevruchten, lamsvlees, varkensvlees, groenten, aardappelen, pizza&pasta, fruit en chocolade aan bod. Ieder hoofdstuk begint met een korte inleiding, waarna de recepten volgen.

Gooi het allemaal maar in de pan
Daarbij is Tana Ramsay volgens eigen zeggen een “Gooi het allemaal maar in de pan”-kok en zo zouden de recepten in het boek dan ook zijn ontstaan. Van de suggestie om tomatentapenade door gekookte spercieboontjes te mengen, kan ik me dat goed voorstellen. En van deze geprakte nieuwe aardappels met feta en munt ook nog wel. Maar er staan ook tal van recepten in die me te specifiek zijn om op deze manier te zijn ontstaan.
En sommigen lijken me echt te ver gaan voor een drukke moeder van vier kinderen. Nu heeft Gordon Ramsay wel zo zijn tips om zijn kinderen alles te laten eten, maar ze zullen ook heus niet alles lusten. Daarbij is de lange lijst met ingredienten is natuurlijk niet altijd een teken dat een gerecht gecompliceerd om te maken is, maar vergt vaak wel veel handelingen.

Inspiratie
Net als haar man vindt ze dat haar eigen recepten in het boek voor jou alleen maar als inspiratie hoeven te dienen. Je kunt ze natuurlijk letterlijk nakoken, maar als je dat niet precies doet, vindt ze dat ook helemaal niet erg. Met de recepten voor soepen, pasta en pizza, de recepten uit het varkensvlees- en het groentenhoofdstuk lukt dat waarschijnlijk nog het makkelijkste.

In het boek zie je soms Tana zelf, lachend met een schaal eten in haar handen, er zijn een paar foto’s van de kids, maar de recepten zullen het vooral zelf moeten doen. Met de prettig rustige layout en regelmatig duidelijke en eenvoudige foto’s van de gerechten, moet dat wel lukken. Want welke jus het boek ook heeft, het gaat toch vooral om de recepten, en daar lijkt me weinig mis mee.

Home MadeTana Ramsay – Home made – Tirion – isbn 9789043912587

Koop dit boek bij BOL.com

—————————————————————————————————-

Lees ook:Recept Nieuwe aardappels met feta en munt
Lees ook:Home made
Lees ook:Home Made Winter
Lees ook:Tip van Gordon Ramsay om je kinderen groenten te laten eten
Lees ook:Koken.blog-kookboeken top 4, nummer 2

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>