WINACTIE: Keukendagboek van Nigel Slater

Dit kookboek kan je winnen!

Zo snel kan het gaan. Het ene moment weet je eigenlijk niet goed wie je gaat ontmoeten, het volgende moment ben je fan. Lees maar hier over onze ontmoeting en vervolgens hier over het kookboek van Nigel Slater.

En fan willen we jullie ook graag maken van de Britse kookboekenschrijver en tv-kok Nigel Slater. Een ontmoeting kunnen we helaas niet regelen, maar je kunt hier op koken.blog wel een gesigneerd (!) exemplaar winnen van Keukendagboek. Zijn tweede kookboek dat in het Nederlands vertaald is.

Wat kan je doen om dit kookboek te winnen?

Keukendagboek is echt een leeskookboek. Zo eentje waarbij je ‘s middags op de bank kruipt, begint te lezen en dan merkt dat het donker is geworden en je helemaal vergeten bent te koken en eten.

Daarom onze vraag:

Wie is jouw favoriete schrijver over eten?

Bij wie verlies jij alle tijd? Loopt het water je in de mond? Lig je genietend in je bed? Zit je grinnenkend in de trein? Kan je niet wachten op de volgende publicatie?
Probeer uit te leggen waarom.

* Vertel het hieronder ons bij de reacties.
* Like onze Facebook-pagina en vertel het daar.
* Tweet: Ik geniet van @kokenblog en ……

[Noem je koken.blog, dan voelen we ons zeker zeer vereerd. Helaas kunnen we je echter niet garanderen dat je met dit antwoord het kookboek wint.]

Maandag 16 september maken we de winnaar bekend!

.

boek: Keukendagboek van Nigel Slater [uitgeverij Fontaine, isbn 9789059564848] – meer lekkere boeken vind je in de rubriek Kookboeken

Lees ook:Het Keukendagboek van Nigel Slater
Lees ook:En de winnaar is …
Lees ook:Maak kennis met Nigel Slater!
Lees ook:WOENSDAG-WINACTIE: Zoetwatervis
Lees ook:Woensdag-winactie: 10 by Brasserie Harkema

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “WINACTIE: Keukendagboek van Nigel Slater

 1. Anja Z

  Ik geniet van de boeken van Nigella Lawson. Heerlijk mens, heerlijke boeken. Maar grinniken doe ik om de boeken van Karin Luiten (Koken met Karin). Haar boeken zijn heerlijk recht door zee, makkelijk, vol humor en de tekeningetjes en geschreven recepten maken het af. Gewoon van Hollandse bodem, uit de oven en zonder pakjes en zakjes.

    /   Reply  / 
 2. Antoinet

  Ik kan erg genieten van de recepten van Pascale Naessens. Eenvoudig te maken en erg lekker. Maar als dan op een gegeven moment de tomaten je de neus uit komen is daar altijd Natascha Boudewijn. Die spant de kroon. Heerlijk. Goed te maken. Ingrediënten uit eigen tuin. En niet onbelangrijk: prachtige foto’s.

    /   Reply  / 
 3. Elsa

  Wat een geweldige vraag. Die kan ik echt niet beantwoorden. Ben een kookboeken verzamelaar en elke keer als ik een nieuwe op de kop heb getikt is deze favoriet en de droom wordt alweer besteld. Binnenkort krijg ik een eigen kamertje waar ik al mijn kookboeken kan neerzetten in kasten. Er komt een stoel en een tafel zodat ik daat uren kan kwijlen, zweimelen en genieten. Alleen nog even een vloertje erin en behangen en dan is het kamertje klaar. Kan nietbwachten

  Elsa

    /   Reply  / 
 4. Marianne

  Eten kopen, eten ruilen 😉, ETEN, eten kijken en dan natuurlijk heel veel eet lezen.
  Hilarisch vind ik Sylvia Witteman en de grootvader ☺van het eetschrijven Johannes van Dam.
  Zijn ” bijbel” de dikke van Dam inspireerd en laat je alles om je heen vergeten behalve…… Juist alles wat met eten te maken heeft.

    /   Reply  / 
 5. Jacqueline

  jamie oliver hij kookt heerlijk!

    /   Reply  / 
 6. Centine Blaakman

  Er komen veel nieuwe koks en kookboeken bij maar ik blijf trouwe fan van Jamie Oliver. Het gemak waarmee hij kookt en leeft, heerlijk!

    /   Reply  / 
 7. Maaike

  Wat een prachtige prijs! Mijn favoriete schrijfster over eten is zonder twijfel Claudia Roden. Haar kookboeken noem ik altijd kookbijbels. Zij pluist de eetcultuur van een land helemaal uit en schrijft daar vervolgens een boek over. De recepten zijn daardoor heel authentiek. Ik vind het elke keer een uitdaging een van haar recepten te bereiden. Je waant je namelijk even in een ander land. Daarnaast schrijft zij heel uitgebreid over de eetcultuur van het desbetreffende land en dat vind ik zo leerzaam en tegelijkertijd héérlijk om te lezen. Ik lees haar boeken dan ook van kaft tot kaft. Of met andere woorden: ik lees ze als romans. Echt waar! Nigel Slater valt trouwens letterlijk en figuurlijk ook in de smaak. Samen met mijn moeder volg ik zijn programma’s op de Nederlandse én Engelse televisie. Nigel Slater staat voor mij gelijk aan quality time met mijn moeder. En dat is ook heel belangrijk:)

    /   Reply  / 
 8. Nynke

  Ik ben nog steeds fan van Jamie Oliver, hoewel ik zijn eerdere boeken leuker vond dan de laatste boeken en Koken met Karin vind ik ook leuk.

    /   Reply  / 
 9. Marina

  Nigella Lawson! Als ik haar zie koken op tv of haar kookboeken doorblader dan loopt het water me in de mond! Die vrouw weet hoe je moet koken en bakken!

    /   Reply  / 
 10. Henk Woltjer

  Wat ik een prachtig kookboek vind is Turquoise door Greg en Lucy Malouf. Een kookboek en rondreis door Turkije met heerlijke recepten en prachtige foto’s! Probeer eens de groene olijven, walnoten en granaatappelsalade. Een echt bladerboek voor op de bank.

    /   Reply  / 
 11. Christien

  Ik ben heel nieuwsgierig naar het kookboek van Nigel Slater want ik heb helemaal geen kookboeken in de boekenkast waarbij je op de bank gaat zitten en dan vergeet te koken! Ik heb wel naslagwerken zoals de Larousse en wat kookboeken met achtergrondinfo. Ik heb Nigel Slater regelmatig op tv gezien en vind hem leuke kookprogrammas maken. Zijn recepten zijn in ieder geval top (ik heb afgelopen winter nog zijn Colcannon gemaakt met het recept via internet)!.

    /   Reply  / 
 12. Angeline

  Nigel Slater volg ik al jaren,de puurheid en no fuzz houding spreken me erg aan.Hij kookt recht uit zijn tuin en hart.
  En James Martin eigenlijk een beetje om de zelfde reden maar met dit verschil dat James ook nog eens een mooie man is om naar te kijken wat je van Nigel niet kunt zeggen,maar mijn moeder zegt altijd “van een knappe tafel kun je niet eten”.

    /   Reply  / 
 13. katrien

  hier moet ik geen 2 sec over denken.
  Jeroen Meus is mijn favoriete kok.
  Zelfs mijn zoon van 3jaar is dol op Jeroentjes gerechten.
  zijn sterkte; gewone dagenlijkse maaltijden (kost) op een eenvoudige maar speelse manier uitgelegd.
  Zelfs mijn man vind het aangenaam om naar Jeroen te kijken en hij heeft normaal een hekel aan kookprogrammas.

  dankzij Jeroen zijn kookboeken ben ik de laatste jaren heel wat beter gegaan beter gaan koken. (en dat zie je goed aan het buikje van manlief)

    /   Reply  / 
 14. k de graaf

  jamie olivier.. makkelijke snellere maar heerlijke gerechten

    /   Reply  / 
 15. Anneliese

  Rudolf van 24 Kitchen, heerlijk om naar te kijken, en hij heeft ook erg leuke kookboeken gemaakt.
  Ik doe graag mee.

    /   Reply  / 
 16. P.G.Lenaerts

  ik vind jamie oliver geweldig,vooral hoe hij met eenvoudige kruiden en specereien de lekkerste gerechten te voorschijn tovert en met een passie die je gewoon zin geeft om te gaan koken ook al ben je niet zo een keukenprins of prinses geweldig gewoon

    /   Reply  / 
 17. Mieke ligtenberg

  Ik geniet van de boeken van Nigella,gewoon heel lekker koken zonder pretenties, leuke vrouw, heerlijke recepten en koken als een sociaal gebeuren, in relatie met je gezin, vroeger, mensen die je tegenkomt op het pad van je leven. Het blijft verassend omdat het steeds vernieuwd, spelen met recepten en niets moet en alles mag! Haar kookboeken lezen voor mij als een roman!

    /   Reply  / 
 18. Anita H.

  Donna Hay. Heerlijke gerechten. Gezond. Duidelijk geformuleerd. Nu moet ik wel zeggen dat ik kookboeken sowieso geweldig vind. Die lees ik liever dan “de gewone leesboeken”. En het is leuk om plaatjes te kijken.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>