Paul McCartney wil vleesloze maandag

Zoals wij Woensdag Gehaktdag hebben, hebben de Engelsen Monday-Meatday. Sir Paul McCartney wil daar vanaf nu 'Meat-Free Monday' van maken. Oftewel, een vleesloze maandag. (Hier in Nederland hebben we daar de voormalige Vrijdag Visdag voor uitverkoren).

Helemaal nieuw is het idee van de ex-Beatle niet, aangezien hij in Australië had gezien dat dit best kan werken. Maar niet alleen de maandag is gekozen omdat het zo lekker allitereert, maar omdat veel Engelsen op maandag naar de sportschool gaan. Een het idee van een vaste dag voor een vaste gewoonte sprak Paul McCartney wel aan.  
De reden voor Paul McCartney om dit voorstel te doen is dat hij geschrokken is van het rapport van de Verenigde Naties waarin de productie van vlees gedeeltelijk verantwoordelijk wordt gesteld voor de opwarming van de aarde.

Zelf geeft Paul McCartney het goede voorbeeld: hij is al jaren vegetariër. Zijn overleden vrouw Linda heeft in de jaren tachtig een grote lijn vegetarische producten op de markt gebracht, en deze lijn is onlangs nog flink uitgebreid.

bron: Biofood Online

Lees ook:Paul McCartney wil vegetarische maandag
Lees ook:Brad wil vegetarische opvoeding, Angelina niet
Lees ook:Oproep: “Obama, eet geen vlees op maandag”
Lees ook:Koken in 2012
Lees ook:De toekomst van ons voedsel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>