Lezing Mark Bittman – De dikke vegetarier

De boeken De Dikke & de Dunne Vegetariër zijn al weer een tijdje uit en zelfs al bijna aan de 2e druk toe. Maar toch wordt beide boeken over 2 weken officieel gepresenteerd. Studium Generale van de TU Delft heeft Mark Bittman van de Dikke Vegetariër en Antoinette Hertsenberg van de Dunne Vegetariër uitgenodigd voor een lezing en een presentatie van hun boeken. Ook zal dan de nieuwe online vegetarische community www.devegetarier.nl officieel van start gaan.
 

Mark Bittman
Mark Bittman is culinair columnist voor de New York Times en zal vertellen over zijn eigen ontdekkingstocht naar een dieet met minder dierlijke eiwitten, hetgeen tot het boek De Dikke Vegetariër leidde. Hij is zelfs tot 6 uur ‘s avond veganist. Ook eet hij minder suiker en voorbewerkt eten en is ervan overtuigd dat we met z’n allen minder vlees moeten eten.

Antoinette Hertsenberg
Antoinette Hertsenberg kennen we allemaal van TROS Radar. Zij haalde het prachtige boek Vegeterranean naar Nederland, en zal vertellen waarom ze ook De Dikke Vegetariër naar het Nederlands vertaalde. Haar nieuwe project is de vegetarische nieuws- en kookcommunity www.devegetarier.nl.

www.devegetarier.nl
In Nederland zijn er zo’n 800.000 vegetariërs, waavan Antoinette Hertsenberg er zelf 1 van is. Met de nieuwe webcommunity wil ze vegetariërs en vleesverlaters bij elkaar brengen. Het laatste vegetarische nieuws en een enorme receptendiscussieforum zullen deel uit maken van de site www.devegetarier.nl.

11 juni 2009, 20:00 uur, DOK, Vesteplein 100, Delft – toegang is gratis, aanmelden via [email protected] wordt aanbevolen

Mark Bitman – De Dikke Vegetarier – Karakter – isbn 9789061129479 – koop bij BOL.com
Antoinette Hertsenberger – De Dunne Vegetarier – Karakter – isbn 9789061129578Koop bij BOL.com

————————————————————————————————————–

Lees ook:De Vegetarier is online
Lees ook:De dikke en de dunne (vegetarier)
Lees ook:Recept tuinbonen met eieren en croutons
Lees ook:De snelle vegetariër
Lees ook:Puur plantaardig

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Lezing Mark Bittman – De dikke vegetarier

 1. SuikerWijzer

  Wij eten al een half jaar helemaal geen suiker meer, ik vind het dus erg logisch dat iemand die zo bewust eet ook minder suiker eet. Dat komt je lichaam normaal gesproken alleen maar ten goede. Zonder suiker valt overigens het meeste voorbewerkte eten sowieso af, dus je gaat vanzelf meer natuurlijk voedsel eten!

    /   Reply  / 
 2. Edith Dourleijn

  En wat was voor jou de reden om suiker helemaal af te wijzen? En bedoel je dan geraffineerde suiker of gebruik je ook geen andere suikers/zoetstoffen?

    /   Reply  / 
 3. SuikerWijzer

  Op onze site schrijven we daar alles over, we houden onze ervaringen in artikelen bij. Wij eten geen geraffineerde suikervormen en geen kunstmatige zoetstoffen, alleen fruitsuikers in hun natuurlijke vorm.

  Wij hebben daar meerdere redenen voor, o.a. het nadelige effect van een schommelende suikerspiegel door geraffineerde suiker (vermoeidheidsklachten), het feit dat suiker je lichaam meer afbreekt dan voedt en de verslavingsfactor. Minder suiker eten is al fantastisch, maar bij sommige mensen werkt suiker zo verslavend dat minderen altijd maar tijdelijk is. Helemaal stoppen kan dan een oplossing zijn.

    /   Reply  / 
 4. Edith Dourleijn

  Ik was uiteraard al even op jullie site wezen neuzen, maar niet iedereen zal dat doen, vandaar mijn vraag om het hier nog even uit te leggen.
  Een van de redenen waarom ik zelf altijd ‘predik’ om zelf te koken zonder pakjes en zakjes is dat je dan precies weet wat je binnenkrijgt, zonder de (veelal) onnodige toevoegingen. Bedankt voor jullie reactie alsnog!

    /   Reply  / 
 5. SuikerWijzer

  Graag gedaan, wij hopen met onze site ook meer mensen bewust te maken van wat suiker met je doet, en om steun te bieden bij pogingen om minder suiker te gaan eten. Dat minder suiker ook meteen minder andere onnodige toevoegingen betekent, vinden wij een mooi voordeel!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>