Rotterdamse oogst

Wat je van ver haalt is lekker, is een gevleugelde uitspraak. Maar in Rotterdam draaien ze dit in het weekend van 18 en 19 september om: Wat je van dichtbij haalt is lekker. Het doel van het Rotterdamse Oogst Festival is dan ook om Rotterdammers kennis te laten maken wat er op het land om hen heen aan eetwaar groeit. Op het Heemraadsplein zal op zaterdag 19 september een boerenerf vol ambachtelijke en biologische producten georganiseerd worden. Maar dat is niet alles! 

Want Rotterdam is ook een multiculturele en daardoor multiculinaire stad bij uitstek. En dus zal je er ook de (zoete) smaken uit de wereldkeuken kunnen proeven. Maar ook verschillende smaak- en kookworkshops kunnen volgen. Kunstenaars en vormgevers geven hun idee van onze toekomstige voedselvoorzieningen en er zal een heus Rotterdamse Oogst Diner gehouden worden.

De Rotterdamse Oogst
In en om Rotterdam zijn veel boeren, tuinders en producenten bezig om de lekkerste producten te maken of verbouwen. Denk aan (schapen)kazen, druiven, appelsappen en vleeswaren. De boeren staan naast kramen van sambalmakers, bierbrouwers, molenaars, volkstuinders, imkers en koks uit de stad.  Zij laten zien hoe de oogst (van groenten, kruiden en bloemen) wordt verwerkt in smaakmakende en ambachtelijke producten.

Kijk op de website van het Rotterdamse Oogst Festival voor meer informatie.

Rotterdamse Oogst Festival – 18 en 19 september 2009 – Heemraadsplein, Rotterdam

———————————————————————————————————–

\


Markt van boeren en buren

Boeren, tuinders en producenten uit de omgeving van Rotterdam nemen vandaag hun oogst mee de stad in. Ze vertellen op de eerste Rotterdamse boeren- en burenmarkt vol trots over hun schapenkazen, druiven, appelsappen en vleeswaren. De boeren staan naast kramen van sambalmakers, bierbrouwers, molenaars, volkstuinders, imkers en koks uit de stad.  Zij laten zien hoe de oogst (van groenten, kruiden en bloemen) wordt verwerkt in smaakmakende en ambachtelijke producten. Terwijl u boodschappen doet op de markt is er voor de kinderen ook van alles te doen. Kortom, een bont aanbod van de rijk gevarieerde Rotterdamse Oogst.

klik hier voor het voorlopige overzicht van marktkraamhouders


Programma  vol wereldsmaken

Het marktcafé gebruikt de boerenoogst voor heerlijke drankjes, zoals versgeplukte thee uit de mobiele theetuin, appelsap of bier. Koks en kookliefhebbers uit de verschillende culturen geven demonstraties en workshops voor jong en oud. Van amsoi pekelen tot volkstuinkoken. Kom genieten van muziekoptredens, luisteren naar smaakverhalen en kijken naar kunst  in  de kassen. Deze dag sluit feestelijk af met het groot Rotterdams Oogstdiner vol verrassingen

klik hier voor het voorlopige programma

 

Lees ook:Morgen niets te doen?
Lees ook:Op culi-tour door Rotterdam
Lees ook:De Kunsthal kookt
Lees ook:Eetbaar Filmfestival Rotterdam
Lees ook:Grootste biologische stadspicknick

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>