Garden Mania Midzomernacht

garden mania

Samen in en aan een tuin werken en je eigen groentes, bloemen en planten verbouwen. Meewerken aan het bouwen van een tuin, te midden van kunst, muziek en literatuur. Lezingen en workshops volgen of gewoon samen lekker eten, en dat tussen de oude fabriekspanden in het creatieve hart van Eindhoven op Strijp-S.

Kom vrijdag 21 juni naar het Midzomernachtfeest in GardenMania. Een groot feest om de zon te eren. Moge hij gaan schijnen als nooit te voren en de vruchten en gewassen bombastisch en pompeus laten groeien! Met oa expo’s, live bouwprojecten in de tuin, live muziek van Franse chansons tot orgelmuziek, jazz, funk en disco. En natuurlijk smeren ze deze bijzonderheden aan elkaar met spijs en vocht van creatieve koks Piet Bergman, Straffe Bak & Bakkerij Ludwig!

Een mobiele tuin op 1500 vierkante meter asfalt
Op 20 maart zijn de tuindeuren van GardenMania geopend en kan je aan dit initiatief meewerken. GardenMania is een mobiele tuin op 1500 vierkante meter asfalt midden op Strijp-S. In bakken en zakken verbouwen we groenten, fruit en (eetbare) bloemen zo natuurlijk mogelijk en geven we het duurzame gedachtegoed een extra zetje. Wereldsteden als Berlijn, New York, Antwerpen en Rotterdam, waren ons al voor; de community gardens hebben daar al voor vele groene vingers gezorgd.

Bouwen, verbouwen & ontspannen
Je hoeft niks van tuinieren af te weten om mee te kunnen doen. GardenMania is een plek waar je dat kan leren en zelf met een schop en een hamer kan meebouwen aan dit ideaal. Een tuin om te genieten van een zelfgeplukte kruidenthee en tussen de bloemen je eigen lunch kan komen eten. Waar je zelf je groentes oogst en op de bbq een maal bereidt tussen de akoestische optredens door.

Ze hopen met het gedachtegoed iedereen te kunnen inspireren om de tuin nog mooier te maken dan dat ze zelf zouden kunnen bedenken, als een heus gezamstwerk. De plek van de tuin is een geasfalteerd terrein, geen aarde dus. Daarom is de tuin als echte stadstuin vormgeven met bakken en bouwzakken gevuld met aarde die als onze bodem dienst zullen doen.

Daarnaast valt er van alles te leren over het zaaiplan en ook ziektes die bij planten kunnen voorkomen of beestjes of schimmels die als een soort plaag bij de wortels of in de plant de groei van de plant tegengaan. Wat doe je hiermee of hoe kom je er vanaf? Voor deze vragen halen wij onze kennis bij een paar echt doorwinterde tuinkenners. Gezamenlijk hiervan leren en omgaan met de natuur is hierin dus een belangrijk punt voor een goede oogst!

Meedoen?
Van april tot en met oktober geopend en er zijn maandelijks, soms wekelijks, verschillende evenementen. Meerdere dagen per week kunnen tuinliefhebbers komen tuinieren en ervaring opdoen of delen. Je kan mede-eigenaar worden en je verbinden aan het initiatief en de plek.
VRIJDAG 21 JUNI MIDZOMERNACHT
GARDEN MANIA
MUZIEK / EXPO / DINER

17.00 – 24.00 O’CLOCK / GRATIS ENTREE!

 

Lees ook:GardenMania community gardening
Lees ook:Garden Mania Midzomernacht
Lees ook:Groenten per vierkante meter te koop
Lees ook:In 2040 printen we onze groenten
Lees ook:Koken met je eigen gekweekte kruiden of groente

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>