Center Parcs serveert wijze vis

vissenDe restaurants van de Nederlandse en Belgische parken van Center Parcs serveren sinds 1 februari alleen nog verantwoorde vis. Dat is vis die volgens de VISwijzer van het Wereld Natuurfonds niet bedreigd wordt. De restaurants van de Duitse parken gaan op 1 maart over op de 'wijze' vis.

Dagelijks eten zo'n 11.000 mensen in de ruim 50 restaurants, die over 14 parken zijn verdeeld in de drie landen. Deze gasten krijgen vanaf nu informatie over de vis die op de kaart staat en kunnen de VISwijzer inkijken.
De VISwijzer geeft door middel van de kleuren van een stoplicht weer welke vis je met een gerust hart kunt eten en welke liever niet. De groene zijn dus okay, de oranje alleen als de groene er niet zijn en de rode moet je liever niet eten. Zelf zien welke vis welk kleuradvies heeft, kan je hier. Ook kun je op de site een kaartje downloaden dat je eenvoudig in je portomonnee kunt stoppen en altijd bij de hand hebt als je vis uit gaat kiezen.

bron: vilt

Lees ook:De nieuwe viswijzer is uit!
Lees ook:Bedenkers VISwijzer geprijst
Lees ook:‘Overheid moet eetgedrag sturen’
Lees ook:Is jouw vis giftig?
Lees ook:Recept Koninginnedag cocktail

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>