Bedenkers VISwijzer geprijst

Iedereen zou er 1 in zijn portomonnee moeten hebben: de VISwijzer. De bedenkers van dit briljante idee, Christien Absil en Esther Luiten, hebben terecht een prijs gewonnen. De Edgar Doncker Prijs voor natuurbehoud wordt uitgereikt aan mensen die zich onderscheiden op het gebied van natuurbehoud in Nederland, het ‘waarachtig Nederlandse cultuurgoed’ en de bevordering van de kindergeneeskunde. De prijs bedraagt 150.000 euro, waarvan 125.000 door de winnaars in overleg met de Stichting Edgar Doncker Fonds wordt bepaald in welk project dit wordt gestopt.

 

Wat is de VISwijzer?
De VISwijzer is een klein kaartje (dat je hier kunt downloaden) dat je in 1 oogopslag laat zien welke vissen je verantwoord kunt eten, en welke je beter kunt laten staan. In de verkeerslichtkleuren rood, oranje en groen zijn tal van vissoorten, ook naar de zee van herkomst, gecodeerd. ‘Rode vissen’ laat je staan, de groene kan je met een gerust hart kopen. Je stopt het kaartje bij je in je portomonnee en kunt bij de visboer, in de super of in het restaurant eenvoudig je keuze bepalen. Thuis of mobiel kan je deze info ook op de website vinden.

Lees ook:De nieuwe viswijzer is uit!
Lees ook:Center Parcs serveert wijze vis
Lees ook:Is jouw vis giftig?
Lees ook:Vis op tafel
Lees ook:Vlaams frietje is te duur

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Bedenkers VISwijzer geprijst

 1. © RJ

  …of geprezen? ;-)

    /   Reply  / 
 2. Eetschrijver

  Je bent me voor, RJ: toen ik dit zag, vroeg ik me ook meteen af of ze nu geprijsd of geprezen waren.

  ‘t Is een vraag die natuurlijkerwijze rijsd.

    /   Reply  / 
 3. Edith Dourleijn Auteur

  LOL Nee, jullie begrijpen het niet: ze hebben een stickertje opgeplakt gekregen met een prijskaartje: prijsen, prijsten en geprijst dus..

  (Waar een verandering van de oorspronkelijke titel en even niet opletten toch al niet kunnen leiden: opmerkingen zelfs uit het verre Canada! Hoe laat is het daar nu eigenlijk Eetschrijver?)

  Of zal ik jullie commentaren maar gewoon deleten?? ;-)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>