Is mijn ei nog vers?

//www.lekkernei.eu/verseitest.htmlIn deze week voor Pasen vol recepten met eieren is het ook handig om te weten hoe je kunt testen of je eitje nog vers is. Natuurlijk kan je op de verpakking kijken tot hoe lang je ei houdbaar is, maar als je deze niet meer hebt, volg dan deze tip eens op.

 

Vul een glas met water en laat daarin je ei zakken. Als het ei vers is, blijft het dwars op de bodem liggen. Hoe meer het ei omgekeerd gaat 'staan', dus met de stompe kant omhoog komt, hoe ouder het ei is. Een ei dat gaat drijven en los komt van de bodem heeft zijn beste tijd wel gehad.

plaatje: lekkernei

Deze week staat koken.blog.nl vanwege Pasen in het teken van eieren. Maandag begonnen we met gemarmerde eieren, op dinsdag kreeg je het recept voor Eieren en cocotte en woensdag leerde je van driesterrenkok Cees Helder hoe je de lekkerste omelet maakt. Donderdag liet Gordon Ramsay in zijn eigen keuken zien hoe je nu eigenlijk roereieren maakt. En vrijdag was het tijd om 'restaurantje' te spelen en een ei te pocheren.
Daarbij is het misschien handig om te weten waar je ei vandaan komt.

Lees ook:Recept: ei en cocotte
Lees ook:Een ei hoort erbij
Lees ook:Recept roerei
Lees ook:Recept: gemarmerd ei
Lees ook:Recept gepocheerd ei

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>