Recept Groene asperges met salsa van gegrilde sla

Ik verwonder me soms om de invloed van licht op groenten. Neem nu het verschil tussen witte en groene asperges. Die laatsten groeien in het licht, terwijl de witte juist onder plastic blijven om hun witte kleur te behouden. Maar niet alleen de kleur verschilt, ook de smaak is heel anders als je de varianten vergelijkt. De groene zijn wat steviger van structuur, minder verfijnd van smaak, maar zijn ideaal als je eens asperges wilt eten maar (nog?) niet zo dol bent op witte asperges. En de groene hebben ook als voordeel dat je ze niet hoeft te schillen.

Dit recept voor Groene asperges met salsa van gegrilde sla komt uit Hollandse kramen, het nieuwste boek van Yolanda van der Jagt. Een prachtig boek, als je het mij vraagt.

GROENE ASPERGES MET SALSA VAN GEGRILDE SLA

Ingrediënten:
* 500 gr groene asperges
* het hart van 1 kropsla
* 2 el zwarte olijven
* 1 kleine appel
* 4 el olijfolie extra vierge
* 1 tl balsamico-azijn
* zout

Bereidingswijze:
Snijd de onderste 2 cm van de asperges en halveer ze in de lente. Schep ze op een groot bord voorzichtig om met 1 el olie en bestrooi ze met zout.
Was intussen het hart van de kropsla en snijd deze in vieren. Laat goed uitlekken.
Verhit de grillpan. 
Besprenkel de kwarten kropsla met een beetje olijfolie en gril ze in de grillpan tot de bladeren slinken. Snijd de sla in kleine stukjes.
Gril intussen ook de groene asperges in porties in enkele minuten gaar.
Hak de olijven grof, meng ze met de gesneden sla en rasp de appel erboven. Meng de rest van de olie en de balsamico-azijn erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Schep de salsa over de asperges en serveer direct.

Hollandse kramenYolanda van der Jagt – Hollandse kramen – Mo’media - isbn 9789057673504

Koop dit boek bij BOL.com

Andere recepten met asperges van koken.blog.nl:
* Basisrecept witte asperges
* Gebonden aspergecremesoep
* Cappuccino van groene asperges en Parmezaanse kaas uit een nieuw kookboek over Asperges
* Asperges met Hollandaisesaus
* Witte asperges met risotto
* Bavarois van asperges
* Nog wat recepten met asperges

————————————————————————————————————-

Lees ook:Recept Asperges met zalm en basilicumsaus
Lees ook:Hollandse kramen – Yolanda van der Jagt
Lees ook:Recept Aspergesalade met Hollandse garnalen
Lees ook:Recept Aspergetaartjes
Lees ook:WIN kookboek Lekker Hollands

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>