In het rijtje met afrodiums kwam ik ook de peer tegen. Dit rondbuikige fruit bevat vitamine E dat een betere minnaar van je zou maken. De rode biet mocht niet in dit Valentijns-verleidingsmenu ontbreken vanwege zijn mooie rode kleur. In deze salade worden beide ingredienten gecombineerd met gember. Gember is goed voor de bloedsomloop, het verwarmt het lichaam en verhoogt de hartslag… En dan ben je pas bij het koude voorgerecht!
Je maakt de salade door een peer en twee gekookte bieten in mooie dunne plakjes te snijden. Ook snijd je wat champignons in plakjes en die bak je even kort in een koekenpan. Met olijfolie, balsamico-azijn en wat geraspte gember maak je een dressing. Leg nu de plakjes rode biet en peer om en om in een mooi stapeltje met de gebakken champignons op een bord en schenk er de dressing over. Garneer met gehakte walnoten en geschaafde plakjes parmezaan.
Lees hier het recept na voor de lijst van ingredienten en de volledige bereidingswijze.
Amuse – oesters
Voorgerecht – salade van rode biet en peer
Soep – romige mosterdsoep
Hoofdgerecht – gebraden kip met bollen knoflook
Toe – chocoladefondue met fruit en marshmellows
Lees ook:Soep Verleidingsmenu: Romige mosterdsoep
Lees ook:Toetje Verleidingsmenu: chocoladefondue
Lees ook:Recept: aspergesalade met gebakken brie, peer en pancetta
Lees ook:Hoofdgerecht Verleidingsmenu: Kip met bollen knoflook
Lees ook:Recept Winterse salade met biet, wortel en witlof
Pingback: Amuse Verleidingsmenu: oesters | Koken
Pingback: Soep Verleidingsmenu: Romige mosterdsoep | Koken
Pingback: Hoofdgerecht Verleidingsmenu: Kip met bollen knoflook | Koken