Recept Taart van Tasty Tom

tasty tomJe hebt ze vast wel eens bij de supermarkt of groentenboer zien liggen: Tasty Tom-tomaten. Ze waren er ook bij op de Kunsthal KOOKT en je kon ze op je gemakje proeven of met de Venloose kwekers praten. Deze stevige smaakvolle tomaat deed het onlangs zelfs erg goed in een Duitse smaaktest, niets geen Wasserbombe dus. En dan zou dit taartje ook lang zo lekker niet zijn, omdat het bladerdeeg dan kleddernat wordt.

En moeilijk is het recept ook al niet. Je bekleedt eenvoudigweg een ingevette vorm met bladerdeeg, daarop schik je mooi dakpansgewijs plakjes Tasty Tom-tomaat en deze overgiet je met een mengsel van creme fraiche, mosterd, peper en zout. Breng op smaak met tijm en basilicumolie (of heel lekkere olijfolie) en bak de taart af door 'm een half uurtje in een oven van ca 200 graden te zetten.
Lees hier het recept voor de taart van Tasty Tom-tomaten maar na.

—————————–
Deze week ging koken.blog kriskras over de markt van de Kunsthal KOOKT editie 2008 en bleef her en der stil staan bij producten die ik daar zag. Maar omdat er niet iedere dag overal zo'n mooie markt is (waarom niet eigenlijk?) waar de meest exclusieve producten te krijgen hield ik het bij FairFood, Tasty Tom, Tuinkers, mosterd en (bol)courgettes, opdat je ook als je niet geweest bent mee kunt koken.

Lees ook:Recept Gevulde bolcourgette
Lees ook:Recept Soep met tuinkers
Lees ook:Recept Helse kip
Lees ook:Recept Kip in sinaasappelsaus met knoflookboontjes
Lees ook:Tomaten met een ‘neusje’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recept Taart van Tasty Tom

  1. jammie

    oehhh wat lekker!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>