Recept China: Pannenkoeken uit Shanghai

pannenkoeken shanghai renee's shanghaise keukenNaast MrOoijer en kok Robin die geregeld Chinees koken, is er ook een culinaire weblog die zich helemaal wijdt aan één van de Chinese keukens. Renée kookt geregeld uit de Shanghaise keuken en daaruit komt het recept van vandaag. En voor de link met Nederland, gaan we vandaag Shanghaise pannenkoeken bakken. Want als je dacht dat we alleen in Nederland pannenkoeken kennen, dan heb je het mis.

Zoals Renée schrijft, zijn de Shanghaise versie van pannenkoeken niet zo zoet als bij ons, maar juist hartig. En rond zijn ze eigenlijk ook niet, omdat je de vulling op een rondje deeg legt en deze dubbelklapt. Maar goed, ze zien er wel smakelijk uit!
De vulling bestaat uit gehakt, gedroogde (en gewelde) paddestoelenparels en paksoi. Door in het recept van Renée op deze ingrediënten te klikken, leer je daar weer meer over.


Vanwege de Olympische Spelen in Beijing staat koken.blog deze weken in het teken van China. Dit zijn de recepten die deze week online verschenen:
kip met pinda's (kip in Gong Bao saus) 
wokgerecht van varkensvlees met groenten 
vegetarische schotel met aubergine en tofu in chilibonensaus
soep van noodles met rundvlees en kaneel
Gevulde pannenkoeken uit Shanghai

 

Lees ook:Geen zin in Pecking eend
Lees ook:Edwin Evers zoekt cateringhulp
Lees ook:Recept China: Kip met pinda’s
Lees ook:Recept China: Aubergine en tofu in chilibonensaus (vegetarisch)
Lees ook:Recept China: Noodles met rundvlees en kaneel

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recept China: Pannenkoeken uit Shanghai

  1. kattebelletje

    Een betere vertaling voor paddestoelenparels luidt ‘parelpaddestoelen’ (zhenzhu gu 珍珠菇), te vervangen door gewelde Chinese paddestoelen (shiitake) uit de toko.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>