Recept China: Noodles met rundvlees en kaneel

noodles met rundvlees en kaneelWaarom is het toch altijd zo moeilijk om je favoriete gerecht uit te zoeken? Ik kan het niet, en toen ik Kok Robin vroeg naar haar favoriete Chinese gerecht, had ook zij veel moeite om te kiezen.
Haar liefde voor de Chinese keuken is in Peking geboren, toen zij daar voor 2,5 jaar woonde en werkte. En omdat er geen "De Chinese keuken" bestaat, zoals er ook geen "De Europese keuken" bestaat, ben je na 2,5 jaar nog lang niet uitgeproefd en gesmuld, aldus Robin.

Dit recept voor Noodles met rundvlees en kaneel dat ze speciaal voor koken.blog in het Nederlands op haar culinaire weblog zette, vind je op iedere hoek van de straat in China en geldt als typisch fastfood gerecht.
Desondanks vergt het wel enige voorbereiding, maar die kan je de avond van te voren bijvoorbeeld doen. Het rundvlees in de soep moet namelijk met alle smaakmakers helemaal zacht gestoofd worden en dat kan wel een uurtje of vier duren. Maar laat je niet afschrikken, de soep maak je daarna heel snel af met wat gewokte spinazie, noodles en lekker frisse lente-ui.
En hier lees je het volledige recept na (even naar beneden scrollen voor de Nederlandse vertaling).

Als je op de foto klikt, kom je op de Flickr-pagina van Robin met daarop nog meer prachtige en heerlijke foto's.



Vanwege de Olympische Spelen in Beijing staat koken.blog deze weken in het teken van China. Dit zijn de recepten die deze week online verschenen:
kip met pinda's (kip in Gong Bao saus) 
wokgerecht van varkensvlees met groenten 
vegetarische schotel met aubergine en tofu in chilibonensaus
soep van noodles met rundvlees en kaneel
Gevulde pannenkoeken uit Shanghai

 

Lees ook:Recept China: Pannenkoeken uit Shanghai
Lees ook:Wijzer in de toko
Lees ook:Recept China: Kip met pinda’s
Lees ook:Recept China: Aubergine en tofu in chilibonensaus (vegetarisch)
Lees ook:Oranje soep van witte wolk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>