Recept Salade van gegrilde courgette

Net als de aubergine doet ook de courgette het erg goed op de grill. Je kunt ze dan direct eten, lekker van de barbecue, maar je kunt ze ook een tijdje laten marineren in een dressing vol verse groene kruiden, zoals in deze salade van vandaag.

Het recept is verstuurd binnen Mailinglist De Groenteboer, die (helaas) al een paar jaar inactief is. Maar de recepten zijn nog online in een database terug te vinden. Al zou je voor dit gerecht bijna geen recept met uitgebreide lijst van ingrediënten en instructies over de bereidingswijze meer nodig hebben. Want je kunt er ook heel goed je eigen fantasie op los laten. 
Je grilt de courgettes in dunne plakjes op een grillpan, de grillplaat of de barbecue en daarna leg je ze zoals gezegd in een lekkere marinade. In dit recept bestaat deze uit lekkere olijfolie, verse munt, verse peterselie en verse basilicum. Natuurlijk kan je ook gedroogde kruiden nemen, maar dan zal de smaak heel anders zijn. Wat knoflook en azijn (of citroensap) erbij en lekker laten intrekken maar.
Als je wilt kun je de salade op een bedje van groene sla serveren en er wat blokjes zachte feta (liefst van geitenkaas) over strooien. 
Volg deze link naar het recept.

Deze week stond koken.blog in het teken van de courgette. Met deze langwerpige groene vrucht zijn lekkere dingen te maken. Wat dacht je van deze Vegetarische aardappel-courgetteschotel met feta, deze Tagliatelle met courgettelinten, deze met gehakt Gevulde courgette, deze Salade met gegrilde courgette of deze Courgettesoep met basilicum. Je kunt ook op recepten met courgette zoeken in de zoekoptie in de menubalk rechts, of blader eens door alle recepten van koken.blog.

Lees ook:Recept gevulde courgette
Lees ook:Recept Tagliatelle met courgettelinten
Lees ook:Recept Courgettesoep met basilicum
Lees ook:Recept Vegetarische aardappel-courgetteschotel met feta
Lees ook:Recept Vierkante meloen-feta-salade

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Salade van gegrilde courgette

  1. Pingback: Recept Groenten op de barbecue | Koken

  2. Pingback: Recept Zomerse citroenrisotto | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>