Recept Pasta met tuinbonen en pecorino (filmpje)

pasta tuinboonEén van de leukste Nederlandse kookprogramma’s op tv vind ik McDonald’s Kitchen. Het is informatief, luchtig èn vegetarisch. Kok Andy McDonald is zelf geen vegetariër, maar grootgebruiker van groenten en laat zien hoe lekker je kunt eten als je groenten als basis neemt. Hij geeft groenten een glansrol op een manier die je misschien nog niet kende en laat zien wat je met wat onbekendere groenten kunt doen. Zoals de tuinboon in dit gerecht.

Het is nog niet het seizoen voor verse tuinbonen, maar de diepvries biedt een goed alternatief. Tuinbonen zijn peulgroenten, waarvan je de boon zelf eet. Doppen is de term voor het uit de schil halen van de bonen. En dubbeldoppen is de term voor het daarna verwijderen van het grijze vliesje om de boon. Dan blijft er een kleiner, groen en minder bitter boontje over. Heel jonge tuinbonen hoef je niet te dubbeldoppen want deze zijn niet zo bitter.

Deze pasta met tuinbonen en pecorino zit vol sterke smaken. De tuinboon heeft een sterke smaak, de rucola heeft ook veel ´pit´, evenals de pecorino, dat is een Italiaanse schapenkaas. En na het (dubbel)doppen van de tuinbonen, is het gerecht verder heel eenvoudig te bereiden. Je kookt de pasta (denk aan deze tips) en tegelijkertijd verwarm je de gedopte tuinbonen in wat olie met citroenrasp. Je mengt de pasta, extra olie en smaakmakers erdoor en serveert het gerecht met veel rucola en kaas. Zijn deze aanwijzingen te summier, volg dan de link en kijk hoe Andy dit gerecht maakt. Smakelijk!

Deze week kookt koken.blog vegetarisch. Lees hier waarom. Het eerste gerecht van deze week is een favoriet van mijzelf, een vegetarische auberginetaart met geitenkaas. Dinsdag maakten we vegetarische taco’s en woensdag namen we een kijkje in Jan’s keuken en leerden we een Spaanse groentenstoofpot maken. En op vrijdag V-day maakten we deze vegetariche aardappelcurry.

Nog meer recepten met tuinbonen:
*
tuinbonen met zalm
* salade van tuinbonen en geitenkaas (vegetarisch)
*
Spaanse voorjaarsgroenten
* smeerseltje van tuinbonen (vegetarisch)
*
risotto met tuinbonen en pancetta
* tuinbonen met eieren en croutons (vegetarisch)
*
salade Nicoise
* pasta met tuinbonen en pecorino (vegetarisch)

Lees ook:Spaanse voorjaarsgroenten
Lees ook:Salade met tuinbonen, munt en pecorino
Lees ook:Recept Salade van tuinbonen en geitenkaas
Lees ook:Recept Tuinbonenpuree
Lees ook:Recept tuinbonen met zalm

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>