Recept tuinbonen met zalm // Recepten

Bonenkruid, dat is een zo’n kruid dat we nauwelijks meer gebruiken. En dat terwijl het een heerlijk fris ruikend kruid is. Het wordt het vaakst gebruikt om mee te koken met bonen. Vandaar ook de naam. De reden hiervoor is dat het tuinbonen, maar ook alle andere peulvruchten) lichter verteerbaar maakt en winderigheid kan helpen tegengaan. Nuttig om te weten!

De combinatie van tuinbonen met zalm lijkt me erg lekker. Het zachte vette van de zalm vormt een mooi contrast met de stevige ietwat bittere tuinbonen.

TUINBONEN MET ZALM
voor 2 personen

Ingrediënten:
* 1 kg verse tuinbonen, ongedopt
* 50 gr Hollandse garnalen
* 100 gr gerookte zalm (wilde (uit de Stille Oceaan) is het beste voor de visstand en ook nog eens het lekkerst!)
* 1/2 bosje bonenkruid
* 2 tl honing

Bereidingswijze:
Dop de tuinbonen door de boontjes uit de lange peulen te verwijderen.
Pluk ook de blaadjes van het bonenkruid.
Kook de bonen met het bonenkruid in ca 10 minuten gaar of tot de bonen rimpelig worden.
Verdeel de zalm in stukjes en meng met de overige ingrediënten.

Lekker met rijst en een wortelsalade, aldus Odin.

Nog meer recepten met tuinbonen:
*
tuinbonen met zalm
* salade van tuinbonen en geitenkaas (vegetarisch)
*
Spaanse voorjaarsgroenten
* smeerseltje van tuinbonen (vegetarisch)
*
risotto met tuinbonen en pancetta
* tuinbonen met eieren en croutons (vegetarisch)
*
salade Nicoise
* pasta met tuinbonen en pecorino (vegetarisch)

————————————————————————————————————-

Lees ook:Recept Tuinbonenpuree
Lees ook:Recept tuinbonen met eieren en croutons
Lees ook:Recept Pasta met tuinbonen en pecorino (filmpje)
Lees ook:Recept Salade van tuinbonen en geitenkaas
Lees ook:Recept risotto met tuinbonen en pancetta

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept tuinbonen met zalm

  1. Pingback: Recept risotto met tuinbonen en pancetta | Koken

  2. Pingback: Recept Salade van tuinbonen en geitenkaas | Koken

  3. Pingback: Spaanse voorjaarsgroenten | Koken

  4. Pingback: Recept Tuinbonenpuree | Koken

  5. Pingback: Recept tuinbonen met eieren en croutons | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *