Recept Spaanse groentenstoofpot

De leukste site voor en door vegetariërs is zonder twijfel Vegatopia. Al sinds het prille begin van het internet bestaat deze website en initiatiefnemer Jan heeft sinds die tijd een club enthousiaste vrijwilligers om zich heen verzameld die de site levend en leuk voor iedereen houden. Op de verschillende forums van Vegatopia worden recepten uitgewisseld, ervaringen met vegetarische gerechten in restaurants en vlees-etende gasten aan de eigen tafel en allerhande andere bijzaken rond lekker (vegetarisch) eten en koken. Het bijzondere van deze fora vind ik dat iedere mening wordt gerespecteerd. Dat zie je (helaas) vaak! Mede om deze redenen mag een recept uit Jan’s Keuken in deze vegetarische week op koken.blog natuurlijk niet ontbreken.

Ik heb gekozen voor een Spaanse groentenstoofpot. Meestal wordt een stoofpot gemaakt op basis van vlees, maar helemaal vegetarisch kan natuurlijk ook. Deze Spaanse Menestra bevat aardappelen, wortels, champignons, paprika, doperwtjes en artisjokharten. Neem hiervoor doperwtjes uit de diepvries, die zijn lekkerder en steviger dan de erwtjes uit een potje. Je kunt ze direct in de pan gooien, zonder ze eerst te ontdooien. Laat ze dan een paar minuutjes langer mee stoven dan in het recept staat aangegeven. En lekker met (knoflook)brood, zoals Jan zelf suggereert.

Deze week kookt koken.blog vegetarisch. Lees hier waarom. Het eerste gerecht van deze week is een favoriet van mijzelf, een vegetarische auberginetaart met geitenkaas. Dinsdag maakten we vegetarische taco’s en donderdag pasta met tuinbonen en pecorino. En op vrijdag V-day maakten we deze vegetariche aardappelcurry.

 

Lees ook:Vegetarische week op koken.blog
Lees ook:Recept Vegetarische aardappelcurry
Lees ook:Culinaire agenda: Veggie Fair 5 & 6 oktober
Lees ook:Recept Pasta met tuinbonen en pecorino (filmpje)
Lees ook:Recept Vegetarische taco’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>