Michelin is de beste gids

grafiek beste restaurantgidsenNovember is traditiegetrouw de maand voor alle gidsen en tijdschriften om hun nieuwste lijstje met beste restaurants bekend te maken. De Gault-Millau, Elsevier en Lekker hebben we inmiddels al gehad. Maar het meest wordt toch uitgekeken naar de bekendste gids, die van Michelin. Deze gids is nu ook door de restaurateurs als beste gids bestempeld, aldus een onderzoek van bijzondere restaurants.nl.

De vijf bekendste gidsen van Nederland zijn het lang niet altijd eens. Zo kan het voorkomen dat een restaurant met een Michelinster en 17 punten in de Gault-Millau niet voorkomt in de top100 van Lekker ('t Brouwerskolkje in Overveen). Ook de restaurateurs zelf snappen hier niets van. Elk van de gidsen heeft daarbij ook nog eens een eigen benadering. Bij Iens geven gewone klanten zoals jij en ik hun oordeel, bij Michelin en Gault-Millau mag je ervan uitgaan dat professionele proevers hun mening hebben gegeven.
Een kleine selectie van de 470 aangeschreven restaurateurs heeft op de oproep van de website bijzondere restaurants.nl gereageerd en hun mening over Michelin, Gault-Millau, Lekker, Iens en SpecialBite gegeven. De grote winnaar met rapportcijfer 8.4 is de Michelingids. De consumentengidsen Iens en SpecialBite scoren in de ogen van de restauranthouders een onvoldoende.

Bron en plaatje: bijzondere restaurants.nl

Lees ook:In één oogopslag de rangorde van restaurants
Lees ook:Nieuwe restaurantgids die alles samenvat op komst
Lees ook:de beste wijnbeleving bij De Lindehof
Lees ook:Gault Millau: Sergio Herman bereikt perfectie
Lees ook:Bib Gourmands 2010 bekend

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Michelin is de beste gids

  1. Pingback: Michelin 2009: vierde ster voor Jonnie Boer | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>