Bib Gourmands 2010 bekend

bib gourmandHet is nog even 2 weken wachten op de nieuwste Michelin-gids voor 2010, maar de Bib Gourmands zijn nu al bekend gemaakt. De Bib wat, denk je misschien? De Bib Gourmants. Dat is echt een gids voor deze tijden van economische recessie, het staat namelijk vol adresjes die volgens de inspecteurs een goede prijs/kwaliteit-verhouding hebben. En je eet er dan voor maximaal 35 euro! Michelin zelf noemt het “eenvoudige en sympathieke adressen zonder luxe in productkeuze of decoratie”.

   

93 Bibs in Nederland
De gids komt donderdag 12 november uit en het boekje bevat 218 restaurants in heel de Benelux. De gids is tweetalig (NL en FR) en er staan 93 restaurants in Nederland in, waarvan er 17 nieuw zijn en er 10 zijn verdwenen uit de gids of krijgen een Michelinster. Alle 93 restaurants zijn overzichtelijk in deze kaart weergegeven door Horeca Entree. En hier op Misset Horeca vind je de lijst alfabetisch.

En hoe zit het nu met de naam?
Het Michelinmannetje heet Bibendum, en daar is het Bib van afgeleid. Het gezicht van het mannetje laat zien dat het restaurant de Bib, zoals ze in de volksmond heet, heeft gekregen.

Andere restaurantgidsen die voor 2010 hun lijstje hebben samengesteld zijn GaultMillau, Lekker en SpecialBite. Maar de koks en restaurants hechten het meest aan het oordeel van Michelin.

—-

Lees ook:Michelin 2009: vierde ster voor Jonnie Boer
Lees ook:een kijkje in de keuken van Michelin
Lees ook:Michelin is de beste gids
Lees ook:Bibs 2015 zijn bekend
Lees ook:Michelin 2010: geen nieuwe derde ster

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Bib Gourmands 2010 bekend

  1. petradehamer

    Maar wat is het verschil tussen “vervallen BIB” en “niet meer in de gids”. Welk resto krijgt dan een ster? Of stel ik nou n domme vraag? Weet jij hoe t zit?

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn

    Ik vroeg mij dat ook af, Petra. Ronald Nijs twitterde (http://twitter.com/nijs/status/5557430157) zijn vermoeden dat De Koperen Kees van Jonnie en Therese Boer een ster zou krijgen, zij staan ‘niet meer in de gids’. En dat zou dan betekenen dat er daarnaast nog 6 nieuwe sterren worden uitgereikt over 2 weken.

      /   Reply  / 
  3. petradehamer

    Ben zeer benieuwd, want een Chocolat in Breda is ook uit de BIB-lijst maar wat daaaar dan mee gebeuerd?! Nou ja afwachten dus maar. Toch wel leuk al die lijstjes, net nu ik dacht er helemaal klaar mee te zijn vind ik t ineens wel leuk om bij te houden.

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Nieuwe sterren Michelin Belgie | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>