Kookboeken met …

Het lijkt wel een nieuwe rage: kookboeken met allerlei extra kadootjes erbij. Mijn postbode is er geloof ik niet zo blij mee, de pakketten die hij langsbrengt worden hiermee alleen maar groter. Maar ik vind het wel leuk.

kookboekenmet

Op de foto zie je wat ik bij 7 verschillende kookboeken erbij kreeg: schaaltjes voor tapas, spiesjes, soepkommetjes, mini-tajines, een fel vlammend schort, een spaghettitang en een olijvenbakje.

Leuk om te geven natuurlijk, maar staan er ook leuke recepten in die kookboekjes?

Want zonder uitzondering zijn de kookboeken klein van formaat. Maar weet je? Het zijn heel aardige kookboekjes, ook al zullen degenen die al een boekenkast vol hebben, er slechts af en toe een bijzonder recept in vinden.

Pasta, Soep, Tapas, Olijf en Olie
Deze vier titels vormen een serie. Van al deze kookboekjes zijn de schrijvers ervan professioneel met het betreffende product bezig. Koude komkommersoep met groene peper en amandel (uit Olijf & Olie), Gefrituurde ravioli met taleggio (kaas) en salsa van tomaat en koriander (uit Pasta), Inktvissoep met bamboespruiten (uit Soep) of Gestoomde tonijn-koolrolletjes (uit Tapas), dat klinkt toch allemaal lekker?

Hot BBQ en Spiesjes
Voor zomerse sferen zijn deze twee kookboekjes geschikt. Hot BBQ is bedoeld voor mannen, maar er staan ook groentengerechten voor op de barbecue in, en het vlammende kookschort krijg je bij dit kookboek. Niet heel bijzondere gerechtjes, vooral voor de leuk. Meer inspiratie zal je opdoen in Spiesjes, niet alleen bedoeld voor buiten. En voor wie het aandurft, zelfs kaneelstokjes worden als spies gebruikt…

De keuken van Marokko
In tegenstelling tot de hierboven genoemde zes kookboeken is De keuken van Marokko erg compleet. Het lijkt wel een ‘gewoon’ kookboek dat ze in een kleiner formaat hebben geperst, zo vol recepten staat het. En waar de andere kookboekjes zich op één thema richten, zou dit kookboek hebben kunnen volstaan met recepten voor tajines. Maar dat doet het niet, en het geeft een tamelijk uitgebreid beeld van de Marokkaanse keuken. Leuk!

boek:
De keuken van Marokko - Ghislaine Bénady & Najat Sefrioui – Terra – isbn: 9789089893284
Spiesjes - Julie Schwob – Inmerc – isbn: 9789021548616
Tapas - Mo’media – isbn: 9789057674631
Soep – Mo’media – isbn: 9789057674655
Pasta – Mo’media – isbn: 9789057674617
Olijf & Olie – Mo’media – isbn: 9789057674679
Hot BBQ - Imagebooks – isbn: 9789059648869

Lees ook:4 x 101 Gouden recepten
Lees ook:Van keukenmeid tot dinerdiva
Lees ook:Heerlijke dips, dressings, tapenades en sauzen
Lees ook:Lekker feestelijk
Lees ook:Toet- en taartkalender

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>