Bismilla Arabia

Op hun vorige reis, en het kookboek Arabia dat daar uit voortvloeide, was ik al jaloers. Maar daarna gingen Nadia Zerouali en Merijn Tol nog een stapje verder en doken ze de wat onbekendere landen van wat zij Arabia noemen in. ‘Wat eten jullie?’ vroegen ze in Palestina, Israël, Turkije, Sardinië, Catalonië, Libië en Algarije.

En met de gerechten die ze daar proefden gingen ze aan de slag voor hun nieuwe kookboek Bismilla Arabia

Nieuw Arabia
Hoewel de vele verschillende Arabische keukens grote overeenkomsten vertonen, zijn er onderling ook verschillen. Op zoek naar het eerste, komen de dames vooral het tweede tegen. Want, bekend als ik toch wel ben met deze keukens, voor mij staat Bismilla Arabia vol met gerechten die ik nog niet kende. En dat is spannend, en maakt dat ik zin krijg om ze uit te proberen en deze nieuwe smaken te proeven. Daarom zeer geschikt als aanvulling op je al bestaande collectie van kookboeken over deze regio.

De recepten
Recepten zijn goed maakbaar en duidelijk opgeschreven. Hoewel gesorteerd per land of streek, staan ze ook in Bismilla Arabia weer kriskras door elkaar. Gelukkig nu wel met een uitgebreide index, zodat je dat ene leuke recept toch goed terug kan vinden.
Een verschil met hun vorige kookboek Arabia is dat nu de verslagen van hun reizen midden in het kookboek gebundeld zijn. Gesprekken en ervaringen in de keukens van de landen die ze bezoeken hebben de dames opgetekend en worden met de foto’s van Sven Benjamins nog meer verlevendigd. Je ziet dat Nadia Zerouali en Merijn Tol echt in het water hebben gestaan om met hun handen harders te vangen voor de bottorga in dit recept. Ook de opmaak is bij Rosa Vitalie in dezelfde handen als het eerste kookboek Arabia, maar dit keer wat minder uitbundig. 

En ben je nog een beginner in deze keuken, dan vind je in Dat koop je bij de Turk van Marianne Meijerink veel informatie over de sortering in de Mediterrane winkels.

boek: Bismilla Arabia – Nadia Zerouali en Merijn Tol – Kosmos – isbn: 9789021546391
koop dit boek in de kookboekenshop

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Recept Fettucine met roodlof en bottarga
Lees ook:Viva Arabia
Lees ook:Recept Gegrilde kip met citroen en sumak
Lees ook:Arabia
Lees ook:Dat koop je bij de Turk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>