Recept Fettucine met roodlof en bottarga

Nadia Zerouali en Merijn Tol togen voor hun nieuwe kookboek naar andere gebieden in de regio die zij als Arabia aanduiden. Daarbij kwamen ze ook in Sardinië terecht. Dit Italiaanse eiland is sterk beïnvloed dankzij de Arabische overheersing, maar heeft toch ook weer haar eigen eigenaardigheden. Dat de Sardijnen bottarga eten is een voorbeeld van het eerste, want dat hebben ze van de Arabische overheersers geleerd. Bottarga is de kuit van de harder (vis) en geldt als een delicatesse (en is in potjes bij sommige Italiaanse delicatessenwinkels te koop). Beide dames aten het vers, van de vis die ze zelf hielpen vangen. De foto’s bewijzen dat ze dat echt geprobeerd hebben!

En met dit soort avonturen staat hun nieuwe kookboek Bismilla Arabia vol.  

FETTUCINE MET ROODLOF EN BOTTARGA
Voor 4 personen

Ingrediënten:
* 300 gr fettucine (dunne tagliatelle)
* 1 radicchio of struikje roodlof  –> maar ik zou wat meer nemen!
* 2 tenen knoflook
* milde olijfolie
* 50 gr geraspte bottarga
* pecorino (pittige Italiaanse schapenkaas)

Bereidingswijze:
Zet een flinke pan met water op het fornuis en breng het aan de kook.
Snijd de raddichio en knoflook fijn.
Kook de fettucine in gezouten kokend water beetgaar.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de raddichio en knoflook ca 3 minuten.
Giet de pasta af en meng deze door het raddichiomengsel en warm even goed door.
Serveer met royaal geschaafde pecorino en de bottarga.

Uit het boek: Bismilla Arabia – Nadia Zerouali en Merijn Tol – Kosmos – isbn: 9789021546391
te koop in de kookboekenshop

Lees ook:Bismilla Arabia
Lees ook:Viva Arabia
Lees ook:Recept Gegrilde kip met citroen en sumak
Lees ook:Recept Viva Arabia: sardientjes met tomaat en eieren
Lees ook:Recept Arabische hutspot

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Fettucine met roodlof en bottarga

  1. Pingback: Bismilla Arabia | Koken

  2. Pingback: Gran Sardegna [lekker adresje] | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>