Recept roerei

En? Is de omelet van gister nog gelukt? Of heb je te wild geroerd en werden het roereieren - die we eigenlijk beter kennen onder hun engelse naam: Scrambled Eggs? De Franse naam van roereieren is wellicht minder bekend en luidt Oeufs brouillés. Al schijnen ze niet hetzelfde resultaat te beschrijven.
Ik leerde roereieren maken door een flinke klont boter in een pan te verwarmen en de eieren in een aparte kom te breken. Deze klutse ik wat door elkaar met een scheut room en bracht dit geheel op smaak met peper en zout en bakte het daarna al roerend in de pan tot ik ze klaar vond. Met als gevolg dat ze soms te hard gingen en niet meer zacht en bijna vloeibaar bleven. En nu ik me erin verdiep lees ik over verschillende manieren om te snelle garing te voorkomen. Ik las over het maken van roereieren ‘au-bain marie’ en niet op direct vuur en over het toevoegen van een extra eitje, room of crème fraîche op het laatste moment.

Leerzaam vond ik ook dit filmpje van een andere driesterrenkok, niemand minder dan Gordon Ramsay. En wat een genot toch om die man lekker aan het koken te zien en dat gaat zonder dat gevloek en getier die hij als chef meent te moeten uiten.

Zo, ik duik de keuken in om ze eens op deze manier te bereiden…

Deze week staat koken.blog.nl vanwege Pasen in het teken van eieren. Maandag begonnen we met gemarmerde eieren, op dinsdag kreeg je het recept voor Eieren en cocotte en woensdag leerde je van driesterrenkok Cees Helder hoe je de lekkerste omelet maakt. En vrijdag was het tijd om ‘restaurantje’ te spelen en een ei te pocheren.
Nuttig is misschien ook deze info: hier lees je waar je ei vandaan komt en met deze tip kan je testen hoe vers je eieren zijn.

Lees ook:Recept: ei en cocotte
Lees ook:Is mijn ei nog vers?
Lees ook:Een ei hoort erbij
Lees ook:Recept: gemarmerd ei
Lees ook:Recept gepocheerd ei

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept roerei

  1. Pingback: Recept Gordon Ramsay Winterse salade met biet, wortel en witlof | Koken

  2. Pingback: Recept uit Chocoholic | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>