WOENSDAG WINACTIE: I love Groente van Janneke Vreugdenhil

DEF_omslag I love groente

We kondigden het gister al aan: je kunt op deze Weggeef Woensdag kans maken op het nieuwste kookboek van Janneke Vreugdenhil, I love Groente. Dit geheel vegetarische kookboek zet groenten in het zonnetje, precies zoals ze volgens ons verdienen.

Wij vinden het een aanrader en zijn daarom erg blij dat we een exemplaar mogen weggeven.

.

Wat moet je doen?

Vertel hieronder in het formulier onder het bericht wat jouw allerfavorietste groentengerecht is. Volledig recept geven mag, ons lekker maken met een goede beschrijving ook. De inzending die ons doet watertanden, wint het kookboek.

Extra kans maak je door onze pagina op Facebook te liken of je inzending via twitter (en @kokenblog #ilovegroente) te verspreiden.

.

Het boek I love Groente van Janneke Vreugdenhil wordt uitgegeven door Nieuw Amsterdam  en kost € 19,95.
- meer lekkere boeken vind je in de rubriek Kookboeken

—————————————————————————————-

Lees ook:Janneke Vreugdenhil: I love Groente
Lees ook:Winnaar Jan Picknicktafel
Lees ook:En wie gaat er met I Love Groente aan de haal?
Lees ook:Winnaar tickets Proef de lente
Lees ook:WINNEN: maak kans op het kookboek Nootje

20 Reacties // Reageer

20 thoughts on “WOENSDAG WINACTIE: I love Groente van Janneke Vreugdenhil

  1. Daisy

    Leuke actie!
    Ik ben geen type van de salades (heel af en toe eet ik dat maar) maar warme groenten spreken me wel aan. Dit is mijn favo gerechtje…lasagne van courgette en aubergine (met nog een hoop andere gerechtjes & vleesvrij!)Dit vond ik echt lekker!
    Hierbij het receptje: http://lekkerhappen.wordpress.com/?s=courgette&submit=Zoeken
    Lijkt me leuk om dit boek te winnen. Hopelijk zet het me aan tot meer groenten eten!
    Groeten Daisy

      /   Reply  / 
  2. Marja

    Wat een heerlijk boek, lijkt me ‘I love groente’! Ik heb veel favoriete groentegerechten, vandaag maak ik geroosterde kikkererwtensalade:
    Meng kikkererwtensalade met een flinke scheut olijfolie en kruidenzout naar smaak, rooster ze in de oven (180 graden, 30-45 min.) was ondertussen rucola of spinazie. Snijd een rode paprika en een paar tomaten in kleine blokjes. Als de kikkererwten knapperig gebakken zijn, scheur je de bladgroente in stukjes en mengt alle ingrediënten in een kom. Eventueel nog peper erbij.
    Een superrecept waarop veel variaties mogelijk zijn: andere bladgroenten, stukjes chorizo, pittige blokjes kaas etc. today I love chick peas!

      /   Reply  / 
  3. Antoinet

    Voorlopig is mijn favoriet de bloemkooltabouleh uit I love groenten. bladzij 118 :-) ) Maar dat kan zomaar weer veranderen als ik meer recepten uit het boek gemaakt heb.

      /   Reply  / 
  4. Saskia Hanneman

    Mijn favoriete groentegerecht is andijviestamppot. Lekker nu vers uit de eigen moestuin, met lekker gebakken spekjes en dan de andijvie door de aardappels (ook uit eigen tuin). Heerlijk smullen is dat. We maken er dan ook nog een mosterdsaus bij, en dat maakt het helemaal compleet. Zeker nu met de herfst.

      /   Reply  / 
  5. paull

    Mijn favorietste groentengerecht?
    Zonder twijfel mijn variatie op een recept van Deliah Smith: Gevulde rode paprika’s op z’n Italiaans!
    Snijd paprika’s overdwars in helften, steeltje laten zitten.
    Zaadlijsten en wit wegsnijden.
    Vul iedere helft met 2 (ontvelde)tomaatkwarten (of een stel halve cherry-tomaatjes), dunne plakjes knoflook, plakjes olijf, gesnipperde zoute ansjovis-filetjes, paar kappertjes, gescheurde basilicum, peper en zout (heel weinig zout wegens ook al ansjovis) en een flinke scheut olijfolie. 50-60m in oven, 180′C, tot gaar.
    Serveer 2 helften als hoofdgerecht met brood en salade.
    Of zonder brood en salade als voorafje.

      /   Reply  / 
  6. jan luuk

    Heerlijk een kookboek waar groenten centraal staan. Ik heb dit jaar 48 verschillende groenten in mijn moestuintje en steeds vraag ik me af: wat zullen we er nu weer eens mee doen. Dit kookboek gaat daar vast en zeker bij helpen. Iets wat hier, ook bij mijn kinderen, altijd gewaardeerd wordt is geroerbakte spinazie, met reepjes gerookte zalm en geroosterde pijnboombitten en een schep crème fraiche. En dat dan door een paar flinke handen verse pasta gehusseld.

      /   Reply  / 
  7. Rogier

    Een lekker maar lekker simpel gerecht dat ook zeker in dit jaargetijde past: pompoen/pastinaak/wortel soep.

    - Maak een kleine pompoen, winterwortel, pastinaak en een ui schoon en snij in kleine stukjes.
    - Fruit de ui met daarbij een theelepel kruiden (kerrie is lekker, maar ras el hanout is ook het proberen waard)
    - Voeg een blokjes gesneden winterwortel toe
    - Voeg blokjes pompoen en pastinaak toe
    - Voeg een liter water toe en twee bouillonblokjes (of nog liever een liter verse bouillon). Dit kan groentebouillon zijn, maar kippenbouillon smaakt ook prima.
    - Laten koken totdat alle ingrediënten zacht zijn geworden.
    - Met een staafmixer toe een gladde dikke soep maken
    - Opdienen met een plukje koriander en een lekker stuk brood maakt het helemaal af

      /   Reply  / 
  8. Yvonne

    I love kookboeken en I love groente!! Mijn favoriete groentengerecht is een heerlijke quinoa met courgettes en ui! Een fantastisch gerecht dat super makkelijk en snel is. Courgettes snijd je in plakjes en bak je in een pan samen met ui (in plakjes gesneden), tijm, knoflook, zout en peper. Quinoa klaar maken en samen met wat peterselie en citroensap aan het courgette-mengsel toevoegen. Tot slot bestrooien met pijnboompitten. Inmiddels is het pompoenseizoen; deze quinoa is ook briljant met prei en pompoen ipv courgette en ui. Eet smakelijk!!

      /   Reply  / 
  9. Ties

    Als vegetariër geniet ik heel erg van groenten of het nou gewoon gekookt is of spicy als Sichuan Aubergine. Een van mijn alltime favorieten is persoonlijke bewerking uit een Hare Krishna kookboekje (toen ik in 1988 vegetariër werd had je niet veel keuze en al helemaal niet veel kookboeken): bloemkool köfte.

    Maal of rasp de bloemkool tot kleine korrels. Rooster komijn en korianderzaad, maal het fijn en voeg het bij kurkuma en garam masala (chili en wat je maar wil erbij naar smaak). Kruidenmengsel met knoflook even in de olie bakken om de stoffige smaak eraf te halen. Voeg het samen met zout, bij de bloemkool. Voeg er beetje bij beetje kikkererwtenmeel bij. Het vocht van de bloemkool en het meel maakt dat het snel plakt. Maak kleine platte falafelachtige rondjes in je hand. Frituren en klaar!

    Heerlijk met rijst, dal, raita en mangochutney.

      /   Reply  / 
  10. Lot

    Janneke schrijft aanstekelijke kookboeken, je wilt meteen de keuken in. Haar I ❤️ groente kookboek staat dan ook op m’n verlanglijst.
    Mijn favoriete groenterecept? Dat wisselt met de seizoenen. Momenteel is het een stevige soep van pompoen en rode linzen, gekruid met gefruite ui, komijn, chipotle en handenvol platte peterselie en koriandergroen. Geurig, troostend en verwarmend, én geschikt voor het vegetarische deel van de familie.

      /   Reply  / 
  11. Anja Zegeling

    Geroosterde groenten (courgette, paprika, aubergine, pompoen, etc. al naar gelang het seizoen) in een salade met rijst met mijn eigen geheime overheerlijke dressing… Daar blijf ik van eten, het hele jaar door! :)

      /   Reply  / 
    1. S. de K.

      Beste Anja,

      Ik zou zeggen: gun het anderen ook om te kunnen genieten van jouw “geheime overheerlijke dressing” en deel het recept ervan! Waarom maar 1 persoon van iets laten genieten door dat iets geheim te houden i.p.v. er vele mensen van laten genieten (iets waar jij op jouw beurt weer van zou moeten kunnen genieten. Immers één van de mooie dingen in het leven die men voor elkaar kan doen is om een ander door jouw toedien ergens van te laten genieten, dat geeft voldoening aan zowel jou als aan die ander!)??
      Dus ik nodig je van harte uit om het recept van jouw “eigen geheime overheerlijke dressing” met mij en anderen te delen op deze site ;) . Ik kijk er naar uit.
      Vr.gr.

        /   Reply  / 
      1. Edith Dourleijn Auteur

        Helemaal eens! Kom op Anja, deel je geheime overheerlijke dressing met ons!
        (Je mag ons ook een e-mail sturen, via koken.blog.nl @gmail.com, dan schrijven wij er een blogje over!)

          /   Reply  / 
  12. Sanne

    Wat ik heel erg lekker vind is geroerbakte paksoi

      /   Reply  / 
  13. Naima Azough

    Leuk item! Ben dol op groenten, en waar je me echt voor wakker kunt maken – echt – is gebakken aubergine met een salade van fijngesneden ui, geblakerde paprika, tomaat en koriander.
    Heel simpel:

    1 aubergine (of meer) in plakken snijden (niet dikker dan 1 cm) beetje zout erover heen en even laten staan

    1 paprika op vuur blakeren – met vork in het uiteinde is dat reuze makkelijk. Als de paprika geblakerd is (niet weg gebrand dus) in een plastic zakje doen en even laten rusten.
    1 ui heel fijn snipperen
    1 tomaat ontvellen en heel fijn snijden
    paprika uit zakje halen en geblakerde vel verwijderen (beetje wassen is ok) en fijn snijden
    wat koriander heel fijn snijden
    aubergine plakken in olijfolie bakken.

    Paprika, tomaat, koriander en ui mengen tot fijne salade. Op smaak brengen met beetje citroensap of azijn, olijfolie, peper en zout.
    Aubergine opdienen met op elke plak aubergine een klein hoopje salade. Met brood en vingers eten.

    Zalig..

      /   Reply  / 
  14. Kim

    Ik haat groenten. Of haatte groente, moet ik eigenlijk zeggen. En ik ben dol op koken. En op kookboeken. Daarom heb ik tal van kookboeken voor groenten. Ik hoop steeds dat ik een variant vind, waardoor ik met plezier weer een soort groente kan eten. En dan liefst niet met een vette saus. Wat ik het lekkerst vind tot nu toe is niet mager, maar oh zo heerlijk: geroosterde groente (van de BBQ, voor het rooksmaakje), met flink wat gemalen zwarte peper erover, en een flinke portie zachte geitenkaas. Jummy. Kan niet wachten tot het weer BBQ-weer word.

      /   Reply  / 
  15. Asmita

    Mijn favoriete groentegerecht is gegrilde paprika-tomatensoep. Deze soep is fris en tegelijkertijd romig. Hieronder het recept:

    2 el olijfolie
    4 rode paprika’s, zaadlijsten verwijderd
    5 trostomaten
    1 el worchestersauce
    1 ui
    3 teentjes knoflook
    500 ml groentebouillon
    snufje cayennepeper

    1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Leg de paprika’s met de bolle kant naar boven in een ovenschaal en besprenkel met worchestersauce. Gril de paprika 15 minuten, totdat je zwarte plekken op de paprika ziet ontstaan.

    2. Doe de paprika’s in kom. Dek de kom af met folie. Wacht 15 minuten.

    3. Verwarm de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak daarin de gesneden ui, knoflook en rode peper. Zet even apart, want de paprika’s moeten nog gegrild worden.

    4. Pel het vel van de paprika’s. Snijd de paprika in grove stukken. Voeg het toe aan de pan met het uienmengsel. Bak samen nog 10 minuten op middelhoog vuur.

    5. Snij de tomaten in blokjes en voeg toe aan de pan.

    6. Meng het bouillonblokje met 500 ml water. Schenk hiervan ongeveer de helft bij de soep. Bewaar de rest, zodat je dit later eventueel toe kunt voegen. Laat de soep koken, zet het vuur lager. Laat nog 15 minuten op het vuur staan met het deksel op de pan.

    7. Mix de soep voorzichtig met een staafmixer. Voeg meer bouillon toe als je de soep te dik vindt, voeg peper en zout naar smaak toe.

    8. Serveer met een schepje yoghurt en een paar blaadjes peterselie.

      /   Reply  / 
  16. Martine

    Mijn lekkerste groentegerecht is absoluut falafel. Het heeft jaren geduurd voordat ik het recept vond waar ik echt tevreden mee ben. Voorheen viel de falafel uit elkaar tijdens het bakken of was het niet echt lekker. Dit recept is helemaal goed:

    http://duizenden1dag.blogspot.nl/2013/02/falafel.html

      /   Reply  / 
  17. Carolien

    Overheerlijke pompoencurry

    3 eetlepels kokosolie
    500 gram pompoen in blokjes
    1 prei in ringetjes
    1 teen knoflook
    400 ml kokosmelk
    2,5 eetlepel geraspte gember
    3 eetlepel garam masala
    250 gram kikkererwten
    1 rode peper
    bosje koriander
    handje cashewnoten, geroosterd

    Verhit de kokosolie en bak hierin de pompoen, prei en knoflook gedurende 5 minuten.
    Voeg de kokosmelk, gember en garam masala toe. Doe een deksel op de pan en stoof 25 minuten.
    Verwarm de laatste 5 minuten de kikkererwten mee.
    Bestrooi met de fijne gehakte rode peper, koriander en cashewnoten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>