De winnaar is…

WinactieBrandnetels, zevenblad, smeerwortel, zuring… Wat houden we samen toch enorm van producten uit de natuur. Er kwamen dan ook enorm uiteenlopende reacties binnen op de vraag van onze winactie,: wat is eigenlijk jouw favoriete ingrediënt uit de natuur? Veel kruiden, maar natuurlijk in deze tijd van het jaar ook veel ‘wild fruit’ zoals bramen en frambozen. Wat kregen we smakelijke ideeën voorgeschoteld.

Opvallend vaak kregen we tips over pesto’s trouwens. Pesto van zevenblad, pesto van daslook… Uiteindelijk kozen we voor de inzendingen waar we zelf het meeste honger van kregen. Onze nummer 2 en 3, in volstrekt willekeurige volgorde:

Marjolein:
“Ik ben dol dol dol op biologische zonnebloempitjes, pompoenpitjes, honing, appels en rozijnen. Ik bak graag volkoren brood met zonnebloempitjes, kleine kaasbroodjes met pompoenpitjes en muffins zonder suiker en alleen 1,5 eetlepel honing als vervanger en dan lekker veel zonnebloempitjes of pompoenpitjes erin, vaak voor extra doe ik daarbij kleine stukjes appel of rozijnen. Een lekker gezonde snack.”
Lekkere reactie Marjolein, en nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag ;-)

Lisette:
“Momenteel verwerk ik kilo’s bramen. We eten ze thuis puur in ons ontbijt, als compote in de yoghurt en ik maak jam…”
Benieuwd naar het recept van Lisette? Je leest het hier.

Maar de nummer 1 was toch wel de meest inspirerende: de vloerbloesem-chocomousse van Marleen. Zij was zelfs zo lief om het recept met ons te delen. Daar komt ie:
“Ik pluk graag vlierbloesem en maak er siroop van. Dat is ontzettend lekker door de chocomousse! Het recept is heel makkelijk. Chocolade smelten. Slagroom met vlierbloesemsiroop kloppen. Vervolgens chocolade en slagroom mengen en in de koelkast zetten. Verrukkelijk!”

Marjolein, Lisette en Marleen, het e-book Eten uit de Natuur komt snel jullie kant op. Veel kookplezier!

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Recept Salade met zomerfruit
Lees ook:Verlengd: winactie Eten uit de Natuur
Lees ook:Lisette in Luilekkerland
Lees ook:Kookboek Eetbare natuur
Lees ook:En de winnaar is …

1 Reacties // Reageer

One thought on “De winnaar is…

  1. Marjolein Kucmer

    Helemaal geweldig!!! Super bedankt + nogmaals super bedankt ;)
    Ik ben heel erg benieuwd, ik zal er op los koken :D

    Liefs
    Marjolein

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>