Kookboek Eetbare natuur

Kan je rode oortjes krijgen van een kookboek? Ja, is mijn antwoord. En ik kreeg ze niet van een glossy kookboek van een of andere sterrenchef, integendeel. Ik raakte onder de indruk van het kookboek Eetbare natuur. Het is gewoon een pocket, zonder foto’s of bijzondere opmaak. Maar met een heel spannende inhoud.

Want heb jij wel eens bruine rat gegeten? Of vos? Of zelfs maar gewoon wat bramen in het wild geplukt of een soepje van brandnetel gemaakt? Hanneke Videler wel, en ze schreef er luchtig maar toch heel serieus en nieuwsgierigmakend kookboek over.

In Eetbare natuur laat Hanneke Videler zien hoe goed je kunt eten met wat er in Nederland gewoon in de natuur groeit en leeft. De rat en vos zijn natuurlijk de meest opvallende voorbeelden. Maar wild en vis, maar ook honing, zijn de wat meer ingeburgerde vormen daarvan.

Hoe doe je dat, eten uit de natuur?
Ik zou zeggen, begin met het lezen van Eetbare natuur. In zes hoofdstukken wordt precies uitgelegd wat eetbaar is en wat eventuele regels rondom het vergaren ervan zijn. Bij vis en wild wordt duidelijk uitgelegd hoe je aan meer informatie komt. En dan volgen uitleg over bereiding en recepten die in haar eigen keuken getest zijn. Dus ja, Hanneke Videler heeft wel eens rat (‘beetje zoetig, net als wild konijn’) en vos (‘we hebben gesmuld’) gegeten.

Ik kon niet stoppen en heb dit bijzondere kookboek in één ruk uitgelezen. Een voorproefje krijg je hier (pdf).

boek: Eetbare natuur – Hanneke Videler – Atlas – isbn: 9789045016665 
te koop in de koken.blog-shop

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Koken.blog-kookboeken top 4, nummer 4
Lees ook:Recept Soep van brandnetels
Lees ook:Kookboek: Zoetwatervis
Lees ook:Zoetwatervis: the winners are…
Lees ook:WOENSDAG-WINACTIE: Zoetwatervis

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kookboek Eetbare natuur

  1. Pingback: Koken.blog-kookboeken top 4, nummer 4 | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>