Verlengd: winactie Eten uit de Natuur

Winactie

Oke. De gelukkigen onder ons zitten nog in hun bikini op het strand. Het is in de meeste Nederlandse steden nog vakantie. Misschien is dit dus niet de beste tijd om een winactie uit te schrijven… Daarom verlengen we de actie met een hele week!

Dus, word je toch wel nieuwsgierig bij het brandnetel-recept uit dit natuur-kookboek? Lees dan even verder. We geven maar liefst drie exemplaren van het e-book ‘Eten uit de natuur’ weg.

Wat moet je doen?
De opdracht is eenvoudig: wat is jouw favoriete ingrediënt uit de natuur en wat maak je daar graag mee?

- Vertel het ons hieronder bij de reacties.
- Vertel ditzelfde in een tweet met @kokenblog en de hastag #etenuitdenatuur

Inzenden kan tot en met donderdag 22 augustus.

Volgende week vrijdag maken we ‘s middags de winnaar bekend.

 

Lees ook:. WINACTIE Kookboek Koken van de Bazaar
Lees ook:WINACTIE: Keukendagboek van Nigel Slater
Lees ook:Woensdag-winactie: 10 by Brasserie Harkema
Lees ook:Winactie Kookboek Feest
Lees ook:WOENSDAG-WINACTIE: Zoetwatervis

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Verlengd: winactie Eten uit de Natuur

  1. Sjors

    Thee trekken uit brandnetels

      /   Reply  / 
  2. Marjolein Kucmer

    Ik ben dol dol dol op biologische zonnebloempitjes, pompoenpitjes, honing, appels en rozijnen.
    Ik bak graag volkoren brood met zonnebloempitjes, kleine kaasbroodjes met pompoenpitjes en muffins zonder suiker en alleen 1,5 eetlepel honing als vervanger en dan lekker veel zonnebloempitjes of pompoenpitjes erin, vaak voor extra doe ik daarbij kleine stukjes appel of rozijnen. Een lekker gezonden snack :)

    Ik heb pas ook verse kamille gekocht en ben daar nu mee aan het stomen omdat ik last heb van verstopte holtes.. tot nu toe merk ik nog niets (heb het net een paar dagen) maar het ruikt wel heeeerlijk! :) en de thee ervan zal ook wel heerlijk zijn.

    Als ik dit wil tweeten kort ik het in:) Zo ziet het er dan uit:

    @kokenblog #etenuitdenatuur Zonnebloempitjes om volkorenbrood mee te bakken, pompoenpitjes om kaasbroodje mee te bakken, honing veel honing!

    Ik word 15 augustus 23 en dit zou toch wel een heel erg leuk cadeautje zijn ;)

    Heel veel liefs
    Marjolein

      /   Reply  / 
  3. Elsa

    Als je het goed beschouwd is alles wat onbewerkt is natuurlijk, zolang je geen kant en klaar uit vriezer, blik, pot of pak koopt. Dan hebben wij de nieuwe natuur die eigelijk ouder is dan wij nu doen geloven en dat is het plukken van eetbare groenten en kruiden langs de weg, uit de tuin of uit het bos.
    Zelf kook ik uitsluitend vers en met onbewerkte producten. Wordt er een bewerking gevraagd dan doe ik het zelf. Ook maak ik de uitstapjes naar de nieuwe trend, plukken uit de natuur gewoon omdat het leuk is en de wandeling een leuke reden biedt. Heb niet een favoriet recept, bijna alles wat ik kook is lekker maar als het een echt niet te vre…..n is dan wordt er een enkele keer uitgeweken naar de friettent ( en ja dat is bewerkt voedsel)

      /   Reply  / 
  4. Anja Z

    Zevenblad. Het lijkt onuitroeibaar onkruid, maar je kunt er heerlijke pesto van maken!

      /   Reply  / 
  5. Marina Ebbers

    Rond deze tijd ga ik op zoek naar bramen en maak daar heerlijke jam van.
    Doe een zakje in de diepvries voorin de winter op de monchoutaart of naak een warme gelei ervan voor bij
    Een parfait toetje

      /   Reply  / 
  6. marleen

    Ik pluk graag vlierbloesem en maak er siroop van. Dat is ontzettend lekker door de chocomousse! Het recept is heel makkelijk. Chocolade smelten. Slagroom met vlierbloesemsiroop kloppen. Vervolgens chocolade en slagroom mengen en in de koelkast zetten. Verrukkelijk!

      /   Reply  / 
  7. christien

    Favoriet is daslook, met heerlijk naar knoflook geurende bladeren. In Duitsland gewoon in potjes in de winkel te koop, hier in Nederland bijna niet. Ik vind de pesto van daslook echt geweldig. Maar eigenlijk lust ik overal wel daslook in.

      /   Reply  / 
  8. Angeline

    Af en toe maak ik wel eens zuring-soep of een omelet met zuring en spinazie.

      /   Reply  / 
  9. lisette bossert

    Momenteel verwerk ik kiloos bramen. We eten ze thuis puur in ons ontbijt, als compote in de yoghurt en ik maak jam ……

    Overheerlijke “wilde” bramenjam …… het recept ……

    ingrediënten:
    1 kg (wild geplukte) bramen
    2,5 dl appeldiksap of agavesiroop
    15 gram marmello zonder suiker (te koop bij de bio-winkel)
    4 potten met inhoud van 250 ml
    Bereiding:
    Leg de potten en deksels in een grote pan. Voeg een schep soda toe en zoveel water dat de potten helemaal onder staan. Breng het water aan de kook, leg de deksel op de pan en zet het vuur uit. Haal na 10 minuten de potten en deksels met een tang uit het hete water en spoel ze goed schoon onder de hete kraan. Leg de deksels en potten met de open kant naar beneden op een schone theedoek.
    Doe de bramen met 1,5 dl diksap in een pan en breng het aan de kook. Meng de marmello met de rest van het diksap en roer het tot een egale massa. Voeg marmello-mengsel toe aan de kokende bramen en roer goed door. Breng het fruit opnieuw aan de kook en laat 1 minuut flink doorkoken. Giet de kokendhete jam in de potten en draai de deksels erop. Zet de gevulde potten op hun kop op de theedoek, laat ze 10 minuten zo staan, nu is de jam gesteriliseerd en lang houdbaar.
    Wanneer je de pot eenmaal geopend hebt bewaar hem dan in de koelkast.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>