Recept geroosterde aardappeltjes met venkel en artisjokharten

Wist je dat in 1853 chips werden uitgevonden? Een klant bestelde in het plaatsje Saratoga in de VS een stuk vlees met friet. Hij vond de frieten echter veels te dik en stuurde deze terug naar de keuken. De kok en eigenaar van het restaurant wilde de rijke spoorwegmagnaat een lesje leren en sneed flinterdunne schijfjes van de aardappel af en frituurde deze. Patato chips waren geboren.

Dit is één van de weetjes die je kunt vinden op Potatomania, een website dat het eten van aardappelen, met steun van de EU, promoot. Ook dit recept voor geroosterde aardappeltjes met venkel en artisjokken vond ik er.

Voor dit ovengerecht van geroosterde aardappeltjes met venkel en artisjokken heb je kleine vastkokende aardappeltjes of krieltjes nodig.
De grote aardappeltjes halveer je. De venkel snijd je in vieren, de artisjokharten (uit blik) laat je uitlekken en halveer je, en ook de ui snijd je in grove stukken.
De aardappels en groenten leg je in een ovenschaal. Je besprenkelt ze met olijfolie, legt er wat klein gemaakte takjes rozemarijn bij, en dit hussel je nog even goed met je handen door.
De ovenschaal zet je in een oven van 180 graden en zo rooster je het gerecht gaar. Het recept spreekt van 15 minuten, maar dat lijkt mij wat kort, omdat ik vrees dat de aardappels dan nog niet gaar zijn. Ik zou dus rekenen op minimaal een half uur.
Bestrooi voor het serveren nog met peper en zout.

——————————————————————————————————

Lees ook:Recept gebakken aardappelen met rozemarijn
Lees ook:Recept de hutspot van Herman
Lees ook:Recept Rauwe zalm met gebakken aardbeien en venkel
Lees ook:Aardappelgratin met rode bietjes
Lees ook:Recept: Ratatouille uit de oven

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept geroosterde aardappeltjes met venkel en artisjokharten

  1. Pingback: Actie: ruil je ‘gewone’ chips in voor Lays | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>