Recept gebakken aardappelen met rozemarijn

keukenprinsEen heerlijke manier om aardappelen eens op een andere manier te bereiden is door ze te roosteren in de oven. De aardappelen schil je niet, maar borstel je alleen schoon. Dus zorg wel dat je hiervoor aardappelen met een 'gave' schil en zonder uitlopers gebruikt.
Het recept komt uit het nieuwste boek Keukenprins van Ronald Giphart.

GEBAKKEN AARDAPPELEN MET ROZEMARIJN
(4 personen)

Ingredienten:
* 1 kg middelgrote aardappelen
* 6 takjes rozemarijn
* 3 el olijfolie
* peper en zeezout uit de molen

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Boen de aardappelen schoon.
Leg de parten aardappelen in de ovenschaal, halveer de takjes rozemarijn, maal de peper en zout er over en giet de olijfolie over de ingredienten.
Hussel alles nog even goed en schuif dan de ovenschaal in de oven.
Net zolang tot de aardappels gaar zijn, ca een uurtje duurt dat (test met de punt van een scherp mes je of je makkelijk door de aardappel gaat).
Je kunt het ook sneller doen dan Giphart, snijdt daarvoor de aardappelen in de lengte in parten, dan duurt het 30 à 40 minuten voor ze gaar zijn.

TiP: Voeg ook wat plakjes knoflook toe.

Uit: Ronald Giphart – Keukenprins – Podium – isbn  9789057593512
Lees hier mijn recensie over dit boek.


Wil je nog meer recepten uit kookboeken? Klik dan links op de rubriek Kookboeken. Bij ieder kookboek kan je doorklikken naar een recept eruit. Meer recepten staan in de rubriek Recepten.

Lees ook:De keukenprins in Ronald Giphart
Lees ook:Recept geroosterde aardappeltjes met venkel en artisjokharten
Lees ook:Recept Gepofte tomaten
Lees ook:Recept Perfect gebakken aardappels uit de oven
Lees ook:Recept Renata’s heek, aardappel en pompoen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>