Smoothie receptenboek – Innocent

innocent smoothie receptenboekWat moet je denken van een receptenboek waarin je word uitgedaagd om na schooltijd achter het fietsenhok te verschijnen, waarin je tips krijgt voor Triviant, waarin je liedjes moet zingen voor je basilicumplantje (liefst in het Italiaans!), waarin er niet aan meloendiscriminatie wordt gedaan, of dat zegt dat een sinaasappel en een amandelĀ in relatietherapie moeten? Daarover moet je niet denken, maar dat boekje moet je kopen! Want de teksten zijn allemaal bijzaak, het gaat in dit boekje echt om de lekkere en bijzondere recepten voor smoothies en varianten daarop. Tenminste, dat is mijn bescheiden mening.
Ik heb het nu over het Smoothie receptenboek van Innocent. Innocent is het merk van die kleine flesjes smoothies en sapjes die je in het koelvak vind en die zonder conserverings-, kleur-, geur- of smaaktoevoegingen gemaakt worden. Je bent immers wat je eet, is het devies van Innocent. Na een korte uitleg over hun werkwijze en idealen geven ze veel tips en recepten geven voor de lekkerste smoothies. Ook van de smoothies die je in de winkel kunt kopen!

Het Smoothie receptenboek geeft je niet alleen de lekkerste recepten voor smoothies, ook geeft het tal van tips om je smoothie te versieren, om er net een andere draai aan te geven en om je leven te beteren. Want Innocent heeft een ideaal: een betere wereld waarin iedereen gelukkig is. En met dat streven is helemaal niets mis. Daarom stoppen ze geen onzuivere toevoegingen aan hun smoothies en sapjes, en staat het boekje vol tips om zelf ook wat goeds voor je medemens te doen. Dat het niet bij loze woorden blijft, bewijst Innnocent door 10% van de opbrengsten van het boekje aan goede doelen te schenken.

De smoothies en thickies
Ik vroeg ‘t me lang geleden al eens af: wat is nu precies een smoothie? Bevat deze alleen fruit? En hoe noem je dan een mengsel waarin ook zuivel is verwerkt? In dit boekje maakt Innocent ook dit onderscheid. Smoothies zijn lekkere mixen van puur fruit. Voeg je er zuivel aan toe, in het boekje is dat veelal yoghurt, dan noemen ze die drankjes Thickies. En dan zijn er ook nog Sapjes. Dit lijken me de minst dikke drankjes, sommige zijn dan ook op basis van heet water of thee. En dan is er nog de afdeling Kinderspul, waarin ook een recept van Jamie Oliver is opgenomen. Goed, hoe je ze ook noemt, alle recepten zien er het uitproberen waard. Vanochtend maakte ik de Smoothie van honing, peer en gember en die was heerlijk! Het recept staat hieronder.

Wat heb je nodig?
Voor de meest eenvoudige smoothies heb je op z’n minst een blender nodig. Een staafmixer kan eventueel ook. Daarnaast is het handig om een citruspers te hebben, waarmee je je sinaasappeltjes zelf persen kan. Dat is wat meer werk dan een pak in de supermarkt kopen, maar wel veeeel lekkerder. En als laatste raden ze een sapcentrifuge aan. Dat is een machine waarmee het sap uit hard fruit, zoals appels en peren, gecentrifugeerd kan worden. En helaas heeft niet iedereen die in huis (ik ook niet!). Helaas, zeg ik, omdat toch een flink deel van de recepten het sap van hard fruit bevatten. Maar ga niet direct zo’n machine aanschaffen, koop bij de (biologische) groentenboer wat flessen fruit- of groentensap en experimenteer daar eerst eens mee. Dat is tip 1.
In het boekje staat nog een andere geweldige tip: vries schoongemaakt fruit in porties in, zodat je ook op drukke dagen snel je smoothie kan maken. Dan hoef je alleen nog maar een pakketje uit de vriezer te halen, deze in de blender te gooien en je kan direct door naar school of werk. En wil je in de winter ook zacht zomers fruit gebruiken, zoals aardbeien, bessen of frambozen, kijk dan eens in de vriezer van de supermarkt.

SMOOTHIE HONING, PEER EN GEMBER

Ingredienten:
* 1 peer
* 2 sinaasappels
* klein stukje gember
* 1 flinke tl honing

Bereidingswijze:
Schil de peer, halveer ‘m en verwijder het klokhuis.
Smeer de honing over de peer en zet deze 5 a 10 minuten onder de hete grill tot de peer zacht wordt en de honing karameliseert.
Schil intussen de gember en snijd ze heel fijn (of pers ze met een knoflookpers uit).
Meng de peer met de gember in een blender, voeg het sap van de sinaasappels toe en geniet!

Innocent smoothie receptenboekINNOCENT – Smoothie Receptenboek: Hoe je van lekker fruit lekkere smoothies maakt. isbn 9789021532622
Koop dit boek bij BOL.COM

Meer weten over Innocent, of lid worden van de Innocent-familie? Kijk dan op hun website.

Lees ook:Recept 100 Groene Smoothies: Pompoen-peer smoothie
Lees ook:Recept winterse smoothie met rode kool
Lees ook:Koop een drankje en adopteer een bij
Lees ook:100 Groene Smoothies
Lees ook:Voorgerecht Verleidingsmenu: Salade van rode biet en peer

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Smoothie receptenboek – Innocent

  1. Pingback: Kauwgum zonder … [de testkeuken] | Koken

  2. Pingback: Koop een drankje en adopteer een bij | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>