Kauwgum zonder … [de testkeuken]

Een nieuw jaar, een nieuwe rubriek op koken.blog.nl. Iedere vrijdag test ik een product uit. We bijten de spits af met kauwgum.

Peppersmith is een geheel natuurlijke kauwgum, zonder de rare kleur-, geur- en smaakstoffen met onmogelijke namen die industriële fabrikanten in hun kauwgom stoppen. Ook wordt Peppersmith niet gemaakt van materiaal waar ook basketballen en fietsbanden gemaakt worden, zoals bij gewone kauwgums het geval is. Dat maakt nieuwsgierig…  

Wat is het wel?
“Bomen, plantjes en nog meer bomen.”, zo zegt Peppersmith zelf waar ze hun kauwgum van maken. De gom wordt gewonnen van sap van de Spadilla boom die in het regenwoud van Centraal Amerika groeit.  Muntblaadjes zorgen voor de smaak. En ook de gebruikte zoetstof is xylitol (suiker uit hout!), dat voor deze kauwgum uit berken en beuken gewonnen wordt.
De makers van Peppersmith-kauwgum hebben bij Innocent (de fruitdrankjes) ervaring opgedaan en weten wel hoe je een lekker en tegelijkertijd verantwoord product maakt.  Want voor de chicle gum wordt alleen van duurzame teelt gebruik gemaakt.

Hoe smaakt het?
De kauwgummetjes van Peppersmith zien er uit als gewone kauwgum. De smaak is in eerste instantie heel fris en lekker sterk. Helaas wordt de smaak na een paar minuten kauwen wel snel minder en kauw je er op een gegeven moment helemaal uit. Ook is deze kauwgum na een tijdje iets ‘weker’ en minder stevig dan de kauwgum, die we al kennen.

En nog even over het doosje
Het is een klein rechthoekig doosje, een beetje zoals die doosjes met smarties van vroeger. Via de zijkanten schuif je het laatje met de kauwgummetjes eruit. En dan komt het leuke, de bovenkant van het doosje bevat een klepje, waaronder kleine velletjes papier zitten. Niet om aantekeningen ofzo op te maken, maar om je kauwgum in te doen tot je een prullebak tegenkomt. En op deze papiertjes lees je ook nog eens de geschiedenis van kauwgum, dat al 9000 jaar oud is, en andere info over kauwgum. Daarmee steelt Peppersmith echt mijn hart!

Peppersmith, adviesprijs € 1,95, te koop o.a. bij Coffee Company en Coffeelovers.

-

Iedere vrijdag gaat de testkeuken van koken.blog.nl open en test ik keukengerei of proef ik eetwaar. Heb of ken jij ook een product dat je door mij wilt laten testen, neem dan contact met me op.

Lees ook:Nipponblades keukenmes
Lees ook:Doosje bonbons voor 6300 euro
Lees ook:Vanmiddag nieuw tv-programma over koken: Puur Smaak
Lees ook:Koken op hout [de testkeuken]
Lees ook:Hoe herken je echte balsamicoazijn? – deel 2

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Kauwgum zonder … [de testkeuken]

 1. Dirkje

  Zag laatst een aflevering van Jimmy’s Food Factory over kauwgom. Doe mij deze maar. Hier de aflevering: http://youtu.be/XaCmy3vGYEI jimmysfoodfactory.

  Grt. Dirkje

    /   Reply  / 
 2. Edith Dourleijn Auteur

  Dank voor het filmpje, Dirkje. Ik ga ‘m snel eens bekijken! Ben benieuwd waar het over gaat. Maar wat vind jij van Peppersmith kauwgum, of heb je ‘m nog nooit geproefd?

    /   Reply  / 
 3. Dirkje

  Ik ben al een tijdje op zoek naar een natuurlijke kauwgum.
  Ben deze een aantal weken geleden bij Organic in Amsterdam tegengekomen en ondertussen al een keer of 5 teruggeweest. Hij is lekker fris en je proeft gewoon dat het natuurlijk is. Ik ben er gek op!

    /   Reply  / 
 4. Hugo

  Allemaal lekker en mooi, maar waar kunnen wij , Vlamingen , aan deze lekkere en natuurlijke kauwgom geraken ?
  :-)
  Hugo

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>