Iran zien, ruiken en proeven tijdens Cinema Culinair

Fishfallinlove

Iran zien, ruiken en proeven tegelijkertijd. Het kán en je hoeft er echt niet voor naar het land af te reizen. Op 15 februari is er weer een nieuwe editie van Cinema Culinair. Dit keer de mooie Iraanse film The Fish Fall in Love. En net als de vorige succesvolle edities kun je de gerechten uit de film proeven exact op hetzelfde moment als in de film. 

Over de film
De foodfilm-klassieker Fish Fall in Love neemt je mee naar het uitgestrekte en kleurrijke Iran. Aziz keert na 25 jaar terug naar het stadje waar hij vandaan komt. In zijn huis zit nu een restaurant dat wordt gerund door Atjeh, haar dochter en twee vriendinnen. Wat gaat Aziz doen met zijn huis? Wat betekent dat voor het restaurant? Ontroerende, mystieke en visueel erg aantrekkelijke film over het leven in Iran.

Over het eten
Tja, hoe zal de avond smaken? Het vijfgangenmenu is nog een verrassing, maar sommige ingrediënten zijn al wel bekend: baars, noten, granaatappel, spinazie, aubergine, kip, forel, kardemom en veel, heel veel, kruiden. De Iraanse keuken is zo rijk, die wil je proeven.

Cinema Culinair
Je eet en drinkt wat je in de film ziet. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de koks en de bediening van BIRD. Een voorbeeld: als de hoofdpersonen in de film op 24:50 proeven van een auberginedip, dan willen wij dat onze gasten precies hetzelfde kunnen doen. Het gaat erom dat je die film niet alleen ziet of hoort, maar ook proeft en ruikt.

Er is geen vegetarische of alcoholvrije variant. Heb je een allergie? Check dan bij [email protected] of het zinvol is te komen.

De film draait enkel op zondag 15 februari en 30 maart in BIRD Rotterdam. Er zijn maximaal 60 kaarten per avond (tot nu toe steeds uitverkocht). Wees er dus op tijd bij!

Toegang: € 59,50

Kijk voor meer informatie op bird-rotterdam.nl of cinemaculinair.nl

Lees ook:Cinema Culinair: films om je vingers bij af te likken.
Lees ook:Sinterklaastip: Cinema Culinair – Estomago
Lees ook:Culinair Cinema tijdens het Filmfestival
Lees ook:Mevrouw Kookboek uit Iran
Lees ook:Kerstinspiratie tijdens Taste of Christmas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>