Gezocht: historische Noord-Hollandse recepten

De website Oneindig Noord-Holland start met een sympathiek initiatief: een kookboek met oud-Noord-Hollandse recepten. Negen sterrenchefs hebben hun medewerking al toegezegd, maar nu zijn ze op zoek naar jou!

 

Receptenwedstrijd
Voor de culinaire campagne ‘Proef Noord-Holland’ zijn de initatiefnemers op zoek naar ‘gewone’ recepten. Heb jij lekkere familierecepten, recepten uit deze regio of gerechten met producten uit de provincie, stuur ze dan in. De leukste komen in een kookboek. En als je dit niet leuk genoeg vindt, dan zijn er nog andere prijzen te winnen, zoals een masterclass van een sterrenchef of een diner in een sterrenrestaurant.

Noord-Hollandse recepten
Alkmaarse kaassoep, Pot-it’n fan skiepfleis (met Texelse lamsham) en het Amstelveense boterturfje. Culinaire tradities vertellen op smakelijke wijze over de geschiedenis van het landschap, de cultuur en de economie van een streek. In dit geval van de provincie Noord-Holland.

Sterrenchefs
Naast de gewone huis-tuin-en-keukenrecepten gaan ook negen Noord-Hollandse sterrenchefs met historische recepten uit de regio aan de slag. De chefs zijn: Peter Lute, Ron Blaauw, Jeroen Bavelaar, Dennis Jong, Onno Kokmeijer, Lucas Rive, Jef Schuur, Thorvald de Winter en Rogier van Dam. Ook deze recepten verschijnen in het kookboek, dat een historische reisgids van de provincie zal gaan worden (maart 2013).

Oproep Peter Lute

Meedoen?
Je recept insturen kan hier! Tot 1 december.
Tip: Hoe historischer en bijzonderder hoe meer kans je maakt bij de jury.

 

Lees ook:Proef Noord-Holland: een culinaire reisgids
Lees ook:Heerlijke streeklekkernijen in De Hollandse Pot
Lees ook:Afvallen met sbs6
Lees ook:Lute Elements 01
Lees ook:Stem op de Eurokok!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Gezocht: historische Noord-Hollandse recepten

  1. Herna

    Het Amstelveense boterturfje? Ik heb van 1956 t0t 1975 in Amstelveen gewoond,maar van een boterturfje heb ik nog nooit gehoord! Kan ook niets op Google vinden. Dit kookboek wil ik wel graag kopen,koste wat het kost!

      /   Reply  / 
  2. Sarah

    Dag Herna, blijf onze website en Facebook volgen en je krijgt bericht wanneer het kookboek verschijnt :-)

      /   Reply  / 
    1. Edith Dourleijn Auteur

      En anders zal ik er tzt ook over berichten Herna!

      Maar eh, Sarah, kan je uitleggen hoe het zit met dat boterturfje? Is er een typefoutj gemaakt, dat ik heb overgenomen? Want Google vindt alleen jullie site en koken.blog.nl!

        /   Reply  / 
  3. Pingback: Proef Noord-Holland: een culinaire reisgids | Koken

  4. Pingback: Proef Noord-Holland | Babbelegoegies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>