Boete voor mes dat kadootje was

Je mag tegenwoordig niet veel meer in de auto: geen telefoon vasthouden, en waarschijnlijk mag je binnenkort ook je tomtom rijdend niet bedienen of een lekker broodje eten zoals in Engeland. En daar heb ik op zich geen problemen mee, want dat komt de verkeersveiligheid alleen maar ten goede.

Maar van deze had ik nog niet eerder gehoord: je mag geen broodmes in je dashboardkastje hebben liggen! Je kunt er heus waar voor bekeurd worden. 

Een vrouw werd in Zwolle bij een politiecontrole staande gehouden en moest haar papieren laten zien. Ze had die ochtend bij de bakker een spaarkaart ingeleverd en in ruil daarvoor een mooi broodmes gekregen. Het mes had ze vervolgens verpakt en al in het dashboardkastje gelegd omdat ze nog wilde gaan winkelen. Toen ze haar papieren pakte voor de agent, zag hij het mes en slingerde haar op de bon.

Bakkerswereld tekende van een woordvoerster van de politie IJsselland op dat “Als er inderdaad een mes is aangetroffen en het valt onder de Wet wapens en munitie, dan is de bekeuring terecht”. De bakker van wie de vrouw het mes gekregen had heeft aangeboden de boete van 60 euro te betalen.

Gelukkig heb ik mijn keukenmessen altijd achterin de auto liggen als ik mijn kookcursus ga geven, maar misschien moet ik ze maar gaan verstoppen voor als ze even in de laadbak willen neuzen bij een controle…

Lees ook:Koeien doden vrouw
Lees ook:Dieet-team verlost vrouwen van dieetboeken
Lees ook:Porno in McDonald’s
Lees ook:Sonja Bakker krijgt eigen tv-show SOS Sonja
Lees ook:Geen muisjes op, maar in het brood

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Boete voor mes dat kadootje was

  1. © RJ

    Misschien moet je voortaan ook wat pannen en een pollepel meenemen, zodat jouw messen hun status van steekwapen verliezen… (Je hebt die messen toch zeker wel in een foedraal of koffer zitten?)

    Zo schijnt het in Nederland verboden te zijn om een honkbalknuppel in je auto te hebben (dan is het een slagwapen) tenzij die vergezeld gaat van dito handschoen en bal: dan is het plots een sportattribuut en mag het weer wèl.

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn Auteur

    Waanzinnig eigenlijk! Maar om je gerust te stellen, ik vervoer mijn koksmessen inderdaad altijd in een foudraal, en dan zitten ze daarnaast ook nog eens diep weggestopt in een box of tas, tussen de boodschappen. Lijkt me wel veilig, maar mocht de politie daar ooit anders over denken, dan ben je de eerste die het hoort!

      /   Reply  / 
  3. © RJ

    Overigens zou ik zo’n akkefietje – louter voor de lol – laten voorkomen om eens te horen wat een rechter daarvan vindt…

      /   Reply  / 
  4. ReneS

    Nu is inmiddels bekend dat de bekeuring was voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs, voor de mes heeft ze een waarschuwing gehad

      /   Reply  / 
  5. Edith Dourleijn Auteur

    Wat flauw dat ze dit dan in het het nieuws gooien! Bah! Maar goed, er ligt nu wel een leuk experiment klaar voor RJ ;-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>