We eten minder buiten de deur

Uit een onderzoek van de Postbank op haar eigen site blijkt dat we met ons allen dit jaar minder uit eten zijn gegaan vergeleken met vorig jaar. Ruim 37.600 mensen beantwoordde de vraag of zij vaker, of juist minder vaak uit eten gingen. Ongeveer de helft (48%) zegt minder uit eten te zijn geweest, 37% even vaak en een kleine 9% heeft juist vaker buiten de deur gegeten.
En het ziet er naar uit dat we ook volgend jaar meer zullen bezuinigen op het eten buitenshuis.

 

Want de tweede vraag die de Postbank stelde, vroeg naar de plannen voor volgend jaar. Vergeleken met de vorige vraag zeggen iets meer mensen even vaak (want 43%) uit eten te zullen gaan, terwijl de groep minder die volgend jaar minder vaak uit eten wil gaan iets groter is (40%).

Restaurantinflatie
Niet alleen de kredietcrisis van dit moment kan deze verschuiving veroorzaken, maar ook de restaurantinflatie. Daarmee worden de gestegen prijven in restaurants bedoelt. Het CBS heeft berekend dat deze gemiddeld van 4,7% gestegen zijn ten op zichte van vorig jaar. En dat bleek de consumenten niet te zijn ontgaan, zo onderzocht de Postbank ook.
Deze prijsstijging in de horeca was het gevolg van de internationale voedselcrisis, maar die lijkt over zijn hoogtepunt heen te zijn, waardoor de prijzen volgend jaar misschien wat minder snel zullen stijgen.

Bron: AGF / Postbank Economisch Nieuws

Lees ook:Waarom gaan we minder uit eten?
Lees ook:We eten meer buitenshuis
Lees ook:Eenderde minder bezoeken aan sterrenrestaurants
Lees ook:Koken.blog.nl in top-5 van 50 beste kookblogs!
Lees ook:Kraanwater ipv Spa Rood op terras

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>