Kantinesnack voor The hunger project

Je zal ‘m straks wel zien, in je bedrijfskantine. Bedrijfsrestaurantcateraar Eurest heeft deze week een speciale snack op het menu staan. Hij is licht, vegetarisch, is gemaakt van mais en nachokruiden en door het eten ervan steun je een goed doel. En de naam is: de Ladies First snack.

Inderdaad, deze snack is speciaal voor vrouwen. 
  

 

Het is niet zo, nu dat koken.blog door een groep vrouwen gevuld wordt, dat we aandacht aan deze snack besteden. We trokken juist onze wenkbrauwen op, toen we over deze speciale snack voor vrouwen lazen. Willen mannen geen lichte snack? Willen mannen geen goed doel steunen? Zo eenvoudig lijkt het niet te liggen.

Waarom de Ladies First snack?
Het belangrijkste doel is om geld in te zamelen voor The Hunger Project. Royaan, die ook Kwekkeboom en Van Dobben-kroketten maakt, maakte deze speciale Ladies First-snack. Van elke verkochte snack, die € 1,25 kost, gaat € 0,75 naar het werk van The Hunger Project. Stichting Wilde Ganzen en Cordaid vermeerderen de opbrengst.
Omdat het vrijdag 8 maart Internationale Vrouwendag is, wordt de snack deze hele week verkocht in de kantines die Eurest catert.

The hunger project-actieweek?
Deze hele week is een speciale actieweek voor dit doel: honger de wereld uit helpen. En dan specifiek door vrouwen in India en Benin te helpen. Vrouwen belangrijk voor de voedselproductie. “Zeventig procent van de Afrikaanse boeren is vrouw. Zij zijn verantwoordelijk voor het leeuwendeel van de Afrikaanse voedselproductie,” aldus Evelijne Bruning,  directeur van The Hunger Project Nederland. “Als vrouwen in Afrika alleen maar dezelfde kansen krijgen als mannen, kan de voedselproductie al met dertig procent stijgen. Waardoor uiteindelijk honderden miljoenen mensen kunnen leven zonder honger. Dus daarom organiseren we deze week.”

Koken.blog-actie
Zoals je ziet, een foto van de snack ontbreekt bij dit bericht. En aangezien wij allen niet in een bedrijfskantine komen, kunnen we ‘m ook niet zelf maken! Maak jij er in jouw kantine een voor ons? De eerste die dat doet, sturen we een leuk kookboek op!
Vertel er ook even bij, hoe je snack vindt smaken en of deze van jou vast in het assortiment mag worden opgenomen! Je reacties over de snack mogen hieronder. De foto mag je twitteren naar @kokenblog of e-mailen naar [email protected]!

 

 

Lees ook:Vrouwen kunnen geen weerstand bieden tegen voedsel
Lees ook:We smeren het liefste ons bammetje zelf
Lees ook:Kitchen Project
Lees ook:Denken aan eten helpt werknemer de dag door
Lees ook:Op hoge hakken genieten van radijsjes met kruidenzout

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>