Beste chef ter wereld kan hamburger McDonalds niet verbeteren

big macEen opmerkelijke uitspraak deed de Spaanse topkok Ferran Adria van El Bulli. Ferra is de meester van de moleculaire keuken en wordt regelmatig tot de beste chef ter wereld uitgeroepen. Maar desondanks heeft hij bewondering voor de McDonald's en hij zou er graag weer eens een hamburger eten.

 

Zelf is hij de drie keer dat hij een filiaal bezocht deze niet vergeten. En een volgende keer zou hij dan ook graag een bezoekje brengen aan de keuken van de McDonald's, omdat hij nieuwsgierig is naar de trucs van deze keten. De tien beste koks van de wereld zouden het recept van de hamburger niet kunnen verbeteren. Tenminste, niet voor die prijs, vertelde hij in een interview in The Independent.

Liefhebber van fastfood
Er is nog hoop voor de liefhebbers van fastfood. Want als kind lustte Ferran Adria alleen maar friet en pasta, niet het eten wat zijn moeder, heus geen slechte kokkin, klaarmaakte. Tijdens een  vakantiebaantje als afwasser leerde hij koken, wat hij verder leerde in diensttijd.
Naast zijn El Bulli begon Ferran Adria ook zijn eigen fastfood-restaurant Fast Good, waar hamburgers, broodjes en salades geserveerd worden. Ik neem aan dat ze in smaak de McDonald's zullen overtreffen, al zijn ze wel een stukje duurder.

Bron: Misset Horeca

Lees ook:‘s Werelds beste restaurant El Bulli sluit toch
Lees ook:Beste restaurant ter wereld El Bulli sluit tijdelijk
Lees ook:Ferran Adria was in Nederland
Lees ook:El Bulli beste restaurant ter wereld, The Fat Duck tweede
Lees ook:El Bulli Cooking in Progress

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Beste chef ter wereld kan hamburger McDonalds niet verbeteren

  1. Menukaart McDonalds Verandert niet

    Hmm nou ja, de hamburger kan dan wel lekker zijn voor de carnivoren maar voor vegetariƫrs als ik verandert de menukaart bijna nooit, echt supersaai om er nog naar toe te gaan!

      /   Reply  / 
  2. GoodFoodFox

    Je weet wat je krijgt, al ga ik zelf liever voor de QuarterPounder dan voor de hamburger – die is me toch wat aan de kleine kant; teveel brood. Maar McDonald’s is natuurlijk een uitgekiende marketingmachine. Overigens vind ik Subway het ook niet slecht doen. Het is niet goedkoop, maar je hebt toch het gevoel dat je iets gezonds eet, met al die groente erop. Of dat ook zo is laat ik maar even in het midden…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>