El Bulli beste restaurant ter wereld, The Fat Duck tweede

De Engelse krant The Telegraph heeft de lijst met de 100 beste restaurants ter wereld gepresenteerd. Op de eerste plaats staat El Bulli, het restaurant van de Spaanse kok Ferran Adria. Het restaurant van Heston Blumenthal dat een tijdje dicht was vanwege voedselvergiftigingsklachten van haar gasten, The Fat Duck, is tweede. Dat was de afgelopen 3 jaar ook al de volgorde.

Het beste Nederlandse restaurant
Het beste Nederlandse restaurant is Oud Sluis, en dit eveneens drie sterrenrestaurant van Sergio Herman, staat op de 29e plaats. De Librije, dat zich ook drie sterren van Michelin mag tooien, van Jonnie Boer bezet de 69e plaats.

Gordon Ramsay keldert
Een opvallende val heeft Restaurant Gordon Ramsay gemaakt. Dit restaurant was vorig jaar nog 13e, maar staat nu niet meer in de top 100. Ook het restaurant Maze, zie het kookboek, dat onder de Gordon Ramsay Holding valt kelderde en wel van 57 naar 91.

De beste restaurants ter wereld
De lijst met ‘s werelds beste restaurants wordt samengesteld door ervaren en invloedrijke eet-schrijvers, recensisten en chef-koks van over de hele wereld. Deze lijst, die door S.Pellegrino wordt gesponsord, staat sinds 2002 in het blad Restaurant Magazine.

Lees ook:Gordon Ramsay opent restaurant in Zuid-Afrika
Lees ook:Het beste restaurant ter wereld 2014 is …
Lees ook:De 50 beste restaurants ter wereld 2011
Lees ook:NOMA weer de beste
Lees ook:An a-MAZE-ing kookboek

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “El Bulli beste restaurant ter wereld, The Fat Duck tweede

  1. Pingback: Schelpdieren oorzaak zieken Fat Duck | Koken

  2. Pingback: Een dag bij elBulli | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>