Eerlijk vlees bij de slager vanaf 2009

Een deel van de Keurslagers zal vanaf half 2009 ook vlees verkopen van varkens die met duurzame soja zijn gevoerd. Dat hebben de Keurslagers en Solidarid met elkaar afsproken. Voorlopig zal dit 'duurzame vlees' niet door alle Keurslagers verkocht gaan worden, maar bij 75 van de 565 aangesloten slagers.

Duurzaamheid
Duurzaamheid komt meer en meer in de belangstelling te staan. Daarmee wordt bedoeld dat we producten maken en gebruiken die niet zo schadelijk zijn voor de natuur. Voor deze duurzame soja geldt dat er geen regenwouden voor worden gekapt om ze te kunnen verbouwen en dat er niet al te veel bestrijdingsmiddelen voor worden gebruikt. Een van de meest gebruikte voedingsmiddelen ter wereld is soja. Maar wij burgers kopen deze nauwelijks 'puur' maar het wordt verwerkt in tal van producten. Solidaridad hoopt dan ook dat de grote supermarkten het voorbeeld van de Keurslagers zullen volgen, omdat zij wel kunnen kiezen voor Fairtrade soja.

Bron: Biofood online

Lees ook:De langste shaslick ter wereld is 1856 meter
Lees ook:Seks voor soja
Lees ook:Fishes verkoopt de meest duurzaame vis ter wereld
Lees ook:Meer (weten) over eten
Lees ook:inrichting nieuwe McDonald’s bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>