Het beste ontbijt is die met een boterham

kellog's smacksBen jij er zo één die 's ochtends liever muesli of een drinkontbijtje tot je neemt, dan moet je nog maar eens goed nadenken of je dat wilt blijven doen. De Consumentenbond heeft ontdekt dat de ontbijtproducten zoveel suiker bevatten dat er van een gezond ontbijt geen sprake meer is.

 

De Consumentenbond onderzocht muesli, cruesli, drinkontbijt en kinderontbijten. Het slechtste bleek Kellogg's Smacks, die bijna voor de helft uit suiker betaat. Ook bevatten alle geteste krokante muesli's, ook wel cruesli's genoemd, veel te veel verzadigd vet en suikers. Deze producten bevatten dan wel weer net zo veel vezels als twee volkorenboterhammen, waarmee ze het in dit opzicht weer beter doen dan de drinkontbijtjes. De conclusie van de Consumentenbond was dan ook dat de ouderwetsche boterham het beste ontbijt blijft.

bron: AGD

Lees ook:De kleur van het brood zegt niets over de vezels die erin zitten
Lees ook:Smoothies geen vervanger fruit en groenten
Lees ook:Kant-en-klare stamppotten zijn te zout en te vet
Lees ook:Is popcorn goed voor je?
Lees ook:Ontbijtgranen [de testkeuken]

1 Reacties // Reageer

One thought on “Het beste ontbijt is die met een boterham

  1. De Keizer

    Ouderwetse boterham, met iets meer als een nieuw smaakje. Alle producten die wij gebruiken zijn vers, smaakvol, gezond en van zeer hoge kwaliteit. De broodjes worden meerdere keren per dag vers afgebakken om daarna op een zeer aparte wijze belegd te worden. De specialiteit van De Keizer vorstelijke broodjes is het creƫren van aparte broodjes waarvoor diverse ingrediƫnten gebruikt worden zoals de kiemen van radijs, asperges en zonnebloemen.Trendy combinaties zoals beenham met brie, pastrami met oude kaas, gerookte kipfilet met bacon en guacamole en mozzarella met seranoham en pesto zijn enkele voorbeelden van de verkrijgbare gezonde en voedzame broodjes.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>