Is popcorn goed voor je?

Het is een maf bericht: popcorn zou goed voor je zijn! Een scheikundige van de Universiteit van Scranton zei dat gister in een Britse krant. Popcorn zit namelijk vol met gezonde antioxidanten als Polyfenol. Dit stofje, dat ook in fruit, groente, chocolade, wijn, thee en koffie zit, beschermt het hart en vermindert de kans op kanker. Het is nu voor het eerst dat we weten dat ook bewerkte voedingsmiddelen en snacks dit stofje nog kunnen bevatten.

 

Ontbijtgranen
Jarenlang werd gedacht dat het de vezels die in granen zitten zijn die goed voor je zijn. Maar nu lijkt dat toch vooral aan het stofje polyfenol te danken te zijn. Polyfenol is een anti-oxidant, en deze strijden tegen de vrije radicalen in je lichaam. Deze vrije radicalen kunnen je cellen en weefsels in je lichaam beschadigen. En Polyfenolen zijn hier tot 10x beter in dan vitamines C en E.

Ook popcorn
Maar liefst 2,5% van het gewicht van de kern van popcorn bestaat uit polyfenol en dat was meer dan bijvoorbeeld in ontbijtgranen, pap of andere zoute snacks gevonden wordt. Het vermoeden is nu dat omdat popcorn niet verwerkt is, de polyfenolen blijven ziten waar ze zitten en het goede van mais blijft behouden. Een kop popcorn bevat evenveel polyfenolen als een appel. Maar goed, popcorn lijkt mij dus geen vervanging voor een appel, vanwege de suiker of het zout dat er op zit.

Het beste ontbijt
Het ontbijt kan je volgens de Amerikaanse onderzoeker Joe Vinson dus het beste zelf (!) samenstellen uit granen, noten en gedroogd fruit. Maar let op, het zijn dan wel de producten die hele granen bevatten die je het beste kunt nemen. Kant-en-klare ontbijtgranen uit de supermarkt bevatten vaak weer teveel suiker en andere (ongewenste) toevoegingen.

————————————————————————————————————

Lees ook:Junami: een appel waar je van afvalt?
Lees ook:Oranje is goed voor je
Lees ook:Het beste ontbijt is die met een boterham
Lees ook:Ontbijtgranen [de testkeuken]
Lees ook:Recept – Popcorn met aardbeiboter

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Is popcorn goed voor je?

  1. Pingback: Té gezond eten is ongezond : Orthorexia Nervosa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>