Niet alleen de 50.000 bewoners van de Bommerlerwaard de afgelopen twee dagen zonder stroom, ook de locale horeca kon zich opmaken voor een koude en donkere avond. Net toen iedereen aan het voorgerecht zat, klapte ook bij restaurant De Fuik, een restaurant met 1 Michelinster, woensdagavond de stroom eruit.
Veel gasten waren op dat moment in de zaak niet aanwezig, maar als restaurant wil je ze toch een plezierige avond bezorgen. Met behulp van kaarslicht, 2 gaspitjes en koude gerechten lukte dat wonderwel. En daarmee leverden de medewerkers van De Fuik een prima prestatie en als beloning zegden alle gasten toe nog eens terug te komen om het restaurant en haar gerechten in volle glorie mee te maken.
Gister en vandaag werkt het restaurant met een noodaggegraat, zodat zij iedereen die gisteravond of vanmiddag met de lunch thuis zonder licht en warmte zaten een fijne avond konden bezorgen.
bron: misset-horeca, foto: restaurant De Fuik
Lees ook:Je eigen pop-up restaurant op Restaurant Day
Lees ook:Een dag bij elBulli
Lees ook:Culinair goud voor Nederland
Lees ook:Tips voor het Kerstmenu : je eigen wensen en mogelijkheden (2)
Lees ook:Happietaria weer open