Onderzoeken, cijfers, feiten… Bij koken.blog kunnen we er geen genoeg van krijgen. Zo stuitten we op een onderzoek van Productschap Tuinbouw naar het eten van asperges in Nederland, Duitsland en Engeland.
Een selectie van de meest leeswaardige uitkomsten:
- Duitsers vinden asperges het allerlekkerst, maar liefst 64% vind ze zeer lekker, tegen slechts 40% Nederlanders en 33% van de Engelsen.
- Veel consumenten vinden asperges duur. In Nederland geeft zo’n 27% aan ze daarom wel eens niet gekocht te hebben.
- Duitse consumenten kopen het meest frequent asperges in het seizoen, 28% koopt ze eens per week. In Nederland en Engeland is het aandeel dat bijna nooit asperges koopt vrij groot. De belangrijkste reden om geen asperges te kopen is simpelweg dat men ze niet lust.
- Duitse en Nederlandse consumenten zien asperges als seizoensproduct in de lente. Andere associaties met asperges: lekker, voorjaar, seizoen, gezond en smakelijk.
- Engelse consumenten eten (bijna) alleen maar groene asperges, geen witte.
- Meer dan 80% van de Nederlandse en Duitse consumenten kookt de asperge. In het Verenigd Koninkrijk kent de bereiding meer variatie met roerbakken, stomen en grillen.
Het onderzoek werd gehouden onder respectievelijk 553 (Du), 530 (NL) en 546 (VK) respondenten. Het hele onderzoek lees je hier:
http://www.frugiventa.nl/websites/frugiventa/docs/Resultaten_asperge_2012.pdf
Lees ook:Het is weer aspergetijd!
Lees ook:verzin een naam voor Herman en win
Lees ook:Aspergefeest
Lees ook:Asperges eten in Zwolle
Lees ook:Basisrecept witte asperges
Pingback: De magie van het mondgevoel | Koken