een kijkje in de keuken van Michelin

michelingids 2008De afgelopen maand ben je overspoeld met allerlei ranglijsten waarin restaurants langs verschillende meetlatten werden gelegd. Maar hoe doen die mannen en vrouwen nu hun werk en wat moet je eigenlijk kunnen om als inspecteur aan de slag te kunnen? Het persbericht bij de jongste Michelin-gids gaf een kijkje in de keuken.

Anoniem vertelt ene M.B. dat hij per jaar zo'n 240 restaurants bezoekt en dan zo'n 30.000 kilometer reist. Omdat je in veel restaurants geen goed uitgebalanceerde maaltijd kunt krijgen, staan alle inspecteurs regelmatig onder cholesterol-controle van een arts. Dat moet je ervoor over hebben. Daarbij het is belangrijk om een goed smaakgeheugen te hebben, waarmee je gerechten uit verschillende restaurants kunt vergelijken. Deze M.B. zegt een 'ding' te hebben met brood en daar ook goed op te letten. En zo zie je maar weer dat ook de best gewaardeerde gids onder koks afhankelijk is van gewone mensen, met hun eigen voor- en afkeuren.

bron: misset-horeca / foto: bol.com

Lees ook:Een Michelinster voor de kers op de appelmoes?
Lees ook:Bibs 2015 zijn bekend
Lees ook:De musthaves voor een ultieme keuken
Lees ook:Ontbijten met chocola is goed voor de lijn
Lees ook:Nieuwe sterren Michelin Belgie

1 Reacties // Reageer

One thought on “een kijkje in de keuken van Michelin

  1. monique lindeboom

    dag edith, welkom bij de bloggerclub. veel plezier ermee en succes!
    hartelijke groet, monique lindeboom, beauty.blog.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>