SpecialBite 2010: Ivy is het meest bijzondere restaurant

specialbite2010Gister vond alweer een verkiezing voor restaurants plaats. November is nu eenmaal de maand waarin restaurantgidsen verschijnen. SpecialBite gaat niet voor het beste restaurant, maar voor het meest bijzondere restaurant van Nederland. Niet alleen dat wat uit de keuken komt nemen de zogenoemde spotters mee in hun waardering, ook ‘hoe je erbij zit’ telt even zwaar mee. En zo kwamen redactie, spotters en stemmers op de website op restaurant Ivy in Rotterdam, dat is hun hun ogen het Meest Bijzondere Restaurant van Nederland.

 De ‘gewone top drie’ in de meeste lijstjes, Oud Sluis, De Librije en Beluga, laat Ivy in de SpecialBite 2010 achter zich.

Vorig jaar stond Francois Geurds ook al op nummer 1 in dit lijstje van bijzondere restaurants van SpecialBite. Maar nu heeft hij volgens het juryrapport “in Rotterdam iets gecreëerd dat Nederland nog niet had”.  En er wordt niet alleen moleculair gekookt omdat dat nu eenmaal hip is, maar omdat het echt een beleving is. Smaken, geuren, sensaties in je mond, neus en oren, presentatie en beleving, daar gaat het bij Ivy om. Las  ik hier.

De hele top 10 is:
1 Ivy – Rotterdam
2 Beluga – Maastricht
3 Oud Sluis – Sluis
4 Le Restaurant – Amsterdam
5 De Librije - Zwolle
6 Elzenduin Beach – Ter Heijde aan Zee
7 Fred – Rotterdam
8 Marius – Amsterdam
9 Hubert Haenen – Valkenburg
10 Saur – Den Haag
Lees hier wat SpecialBite over deze restaurants te zeggen heeft.

Of koop de gids SpecialBite 2010 in de winkel voor alle 501 bijzondere restaurants van Nederland.

Andere restaurantgidsen die voor 2010 hun lijstje hebben samengesteld zijn GaultMillau en Lekker. Maar de koks en restaurants hechten het meest aan het oordeel van Michelin, die ook goedkopere restaurants aanprijst met haar Bib Gourmands.

Lees ook:Lekker 2011
Lees ook:Lekker 2009: Stuivertje wisselen in de culinaire top 3
Lees ook:Michelin 2010: geen nieuwe derde ster
Lees ook:Gaultmillau: Mario Ridder chef van het jaar
Lees ook:De top 10 van Lekker was echt uitgelekt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>