Nieuwe snack Il JoJo: hoorntje vol groenten

Tenminste als het aan HBO-studenten ligt. Zij verzonnen ‘il’ JoJo, een hoorntje dat aan een groentenbar gevuld kan worden met rauwe en gevriesdroogde groenten. Lekker hip, en een makkelijke manier om aan je dagelijkse hoeveelheid groenten te komen. Want met name de doelgroep, jongvolwassenen, eten nog veels te weinig groenten.

Volgens de jury maakt ‘Il’ JoJo “eten van groente leuk, gemakkelijk en hip”.

 

Good hamburger en verrijkte vanillevla
De winnaars studeren aan de Hogere Agrarische School Den Bosch. Medestudenten van deze opleidingen wonnen de tweede prijs. Zij waren iets minder innovatief, en ontworpen een Good Burger. Dat is een hamburger waarin minder vet en zout zit. Dan kunnen mensen die niet zo gezonde voeding bezig zijn toch net iets minder ongezond eten.
De derde prijs ging naar studenten van de Hogeschool van Amsterdam, die met Yoma Vla-kennerz een verrijkte vanillevla verzonnen. Calcium, vitamine D en inuline, zijn voedingsstoffen die met name ouderen nogal eens ontberen. En die kunnen dit nu op eenvoudige wijze toch binnenkrijgen.

De wedstrijd
Het doel van de wedstrijd is dat toekomstige produktontwikkelaars zich bewuster worden van gezondheid, en zich daar ook later mee bezig zullen houden. Van de studenten werd verwacht dat hun produkten helpen om de consumptie van verzadigd vet, transvet en/of zout te verminderen. Of dat mensen meer groente, vis en/of vezel zullen eten.
Het is voor de 5e keer dat het Voedingscentrum een wedstrijd onder HBO-studenten uitschrijft. De wedstrijd wordt steeds populairder: nu deden er al 2x zoveel deelnemers van meer verschillende opleidingen mee. Ook over de kwaliteit van de inzendingen was de jury zeer te spreken.

——————————————————————————————————

Lees ook:Help mee zoeken naar De Beste Groentekok van Nederland!
Lees ook:Vishaakjes in hamburger
Lees ook:Luxe hamburger van 100 euro bij Burger King
Lees ook:Beste chef ter wereld kan hamburger McDonalds niet verbeteren
Lees ook:Alain Ducasse in Collegetour

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>